Biznis vesti

Simpsonovi, Tanya Golesic i Vuk s Vol Strita oduševili publiku Weekenda.16

Komentari

Autor: PR

23/09/2023

-

11:55

Simpsonovi, Tanya Golesic i Vuk s Vol Strita oduševili publiku Weekenda.16
Simpsonovi, Tanya Golesic i Vuk s Vol Strita oduševili publiku Weekenda.16 - Copyright Weekend.16 photo

veličina teksta

Aa Aa

Dvorane popunjene do poslednjeg mjesta, atraktivni predavači i panelisti iz petnaest zemalja sveta i zaljubljenici u Weekend atmosferu i najbolji festivalski program obeležavaju vikend u Rovinju i 16. izdanje Weekend Media Festivala pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. O temama iz područja kreativnog biznisa, medija, veštačke inteligencije, marketinga i društvenih mreža još se danas razgovara u prostoru stare "Tvornice duhana" gde se nalaze odgovori na goruća pitanja i trendove savremenog poslovanja, kao i već osigurana zabava na najboljem Weekendu u godini.

Publiku je tako oduševio originalni Vuk s Vol Strita, Jordan Belfort, koji se javio video linkom iz Majamija i odgovarao na pitanja može li se prodaja naučiti i kako prihvatiti neizbežne greške u biznisu. 

"Sav uspeh počinje onim što imate u svojoj glavi. Bitno je kako upravljate svojim emocionalnim stanjem i kako se terate da budete najbolja verzija sebe, poručio je Belfort. 

Sasvim drugi pogled na svet omogućilo je jedinstveno predavanje ratnog fotografa - Jana Grarupa, čiji rad obuhvata decenije iskustva u fotografisanju ratnih okruženja i prirodnih katastrofa. Grarup smatra da je fotonovinarstvo jedno od najmoćnijih alata za prenošenje dramatičnih priča svetu, kao i da kvalitetno ratno novinarstvo ne bi trebalo da daje odgovore već podstiče ljude da postavljaju pitanja. 

Weekend.16 photo

 

Uvid u svoj poslovni put dala nam je i kraljica u svetu luksuzne mode - Tanya Golesic, koja je u razgovoru s Jelenom Veljačom na panelu "Rules of the luxury market" objasnila na koje je sve prepreke nailazila na poslovnom putu i kako se gradi luksuzan modni brand u svetu koji se brzo menja. 

"Ako ne voliš promene, modna industrija nije za tebe!", zaključila je Golesic. 

Inspirativano predavanje Aljoše Bagole, bivšeg kreativnog direktora i priznatog stučnjaka za lični razvoj podsetilo je publiku da nas današnja tehnologija često stavlja u situaciju da moramo biti uvek dostupni na svojim mobilnim uređajima, a poruke i pozivi često započinju izvinjenjima jer nismo bili dostupni odmah što je ostavilo publiku sa pitanjem - moramo li biti toliko zavisni od mobilnih telefona?

Weekend nastavlja niz dobrog raspoloženja i donosi nove aktuelne teme. Subota je počela FINTECH temom na panelu FINTECH - future of banking na kojem su Maximilian Tayenthal, potpredsednik uprave i operativni direktor N26 AG, Hrvoje Ćosić, CEO Aircasha i Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke pod moderatorskom palicom dekana ZŠEM-a Mate Njavre otkrili šta misle o daljem razvoju digitalnog novca, ali i otkrili neke zanimljive podatke. 

"Budućnost bankarstva je definitivno digitalna, transformacija je tekla iz offline u online, a potom se slila u područje pametnih telefona. Videćemo šta budućnost nosi", rekao je Tayenthal. 

Weekend.16 photo

 

Dekan ZŠEM-a će razgovarati i s Kishoreom Mahbubanijem, bivšim predsednikom Saveta bezbednosti UN-a i stručnjakom za međunarodne odnose, te će na panelu "Je li (se) Zapad izgubio", otvoriti dijalog o ključnim pitanjima savremenog društva pod uticajem izazova kao što su rat u Ukrajini, klimatske promene i tehnološki napredak.

Tema će biti i nadolazeći izbori za Evropski parlament pa će se glavni direktor komunikacijske službe i portparol Evropskog parlamenta, Jaume Duch Guillot, panelom "Nemoj scrollati", zaokruži uz moderatora Hrvoja Krešića, reportera Nove TV, pobrinuti da publika dobije sliku o izuzetno izazovnom geopolitičkom kontekstu u kojem će se ona voditi iduće godine, ali i da mladi glasači shvate koliko su njihovi glasovi i izlaznost na izbore važni.

Subota donosi i nekoliko panela medijske tematike, a jedan od njih je onaj pod nazivom "Nešto staro, nešto novo", na kojem će stručnjaci TV industrije raspravljati o iskustvu prelaska televizije na društvene mreže, dok će se panel "Kontroverzni preduzetnik" dotaći načina na koji mediji oblikuju percepciju o preduzetnicima. Aleksandar Stanković predstaviće knjigu "Depra" i progovoriti o stavu prema bolesti s kojom živi više od 10 godina.

Panel Open about AI udružiće najbolje domaće stručnjake područja veštačke inteligencije, a Boris Jokić, upravnik Instituta za društvena istraživanja, predavanjem "Bit će skoro propast sveta" odgovoriće mogu li odrastanje, mladost i obrazovanje preživeti veštačku inteligenciju i TikTok?

Weekend.16 photo

 

Subota donosi i dozu smeha uz ponajbolje regionalne stand-up komičare, Gorana Vinčića, Tina Vodopiveca, Peđu Bajovića i omiljenog novinara i voditelja Zorana Kesića, koji će panelom "Šta je tu smešno?" Regionalnim temama baviće se i učesnici panela "Trep od Vardara pa do Triglava" koji će progovoriti o fenomenu trepa koji je uspeo da se upiše u kartu najstrimovanijih muzičkih žanrova u svetu, kao i u regionu. I dok će se o 2024. - godini sports razgovarati na istoimenom panelu, rovinjsku publiku sigurno će u samom programskom finalu Weekenda.16 nasmejati i pokoji gaf Hrvoja Bujasa, predsednika UGP, Joška Lokasa, voditelja i producenta HRT-a, Nikole Dujmovića, osnivača i direktora kompanije "Span" i Hrvoja Ćosića, CEO "Aircasha", koji će novinaru i preduzetniku Petru Štefaniću otkriti svoje manje uspešne priče u sklopu panela "Pušiona 2.0".

Subotu će upotpuniti još jedna veče najluđe atmosfere, ovaj put uz holandsko-novozelandsku senzaciju, bend "My Baby", koji svojim brojnim nastupima već dugo osvaja hrvatsku publiku. A za zabavu do sitnih sati pobrinuće se i DJ Medo i Turk, Zembo Latifa i specijalni gost na RNB Confusion koji ove godine obeležava dugih 20 godina odličnih partija. Više detalja, kao i celi program Weekenda možete pronaći ovde, a sve novosti možete pratiti putem službenih Facebook, Instagram i Linkedin profila Festivala.

Komentari (0)

Biznis