Biznis vesti

AIK banka zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2023

-

14:08

AIK banka zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne
AIK banka zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

AIK Banka, najveća domaća bankarska grupacija dobila je saglasnost Narodne banke Srbije i drugih nadležnih regulatornih tela i zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne banke u Srbiji, saopštila je danas ta banka.

Kako se navodi ove dve banke će u narednom periodu nastaviti da posluju kao dve zasebne banke, bez ikakvih promena koje bi uticale na klijente i usluge koje im ove dve banke danas pružaju. 

Predsednik Upravnog odbora AIK Banke Aleksandar Kostić izjavio je da akvizicija Eurobank Direktne predstavlja izuzetno važan korak u strategiji daljeg širenja i jačanja AIK Banke kako na domaćem tržištu, tako i u čitavom regionu. 

"Zahvaljujući preuzimanju Eurobank Direktne a.d. Srbija, naša banka će postati još važniji oslonac zajednici, sa značajno većim resursima i mogućnostima za dalji razvoj, modernizaciju, inovacije i još bolje usluge za sve naše klijente", rekao je on.

Istakao je da je strateški cilj i vizija AIK Banke i njene bankarske grupe da za svoje klijente budu banka prvog izbora, a da su preuzimanje Eurobank Direktne i predstojeća integracija samo još jedan korak u tom pravcu. 

Predsednica Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić je navela da duboka posvećenost ove banke klijentima ostaje nepromenjena i da im je njihovo korisničko iskustvo i dalje na prvom mestu.

"Naš cilj je da u narednom periodu osete realne benefite, kao rezultat razmene iskustava, znanja i ideja svih zaposlenih. Obe banke imaju izuzetnu spremnost i entuzijazam za postizanje sinergije, što čini osnovu za uspešnu integraciju. Radujemo se novim zajedničkim uspesima i građenju još snažnije banke koja će nastaviti da pruža podršku zaposlenima, klijentima i zajednici", rekla je ona.

AIK Banka će zahvaljujući ovoj transakciji, nakon spajanja, postati jedna od vodećih banaka na domaćem tržištu, sa udelom od 13 odsto u ukupnoj aktivi banaka, depozitnom bazom većom od četiri milijarde evra i izuzetno jakom kapitalnom osnovom.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis