Biznis vesti

Savet stranih investitora sutra predstavlja 21. "Belu knjigu": Preporuke za unapređenje poslovne klime u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2023

-

11:09

Savet stranih investitora sutra predstavlja 21. "Belu knjigu":  Preporuke za unapređenje poslovne klime u Srbiji
Savet stranih investitora sutra predstavlja 21. "Belu knjigu": Preporuke za unapređenje poslovne klime u Srbiji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Savet stranih investitora (FIC) sutra će predstaviti 21. po redu "Belu knjigu", publikaciju koja predstavlja sveobuhvatnu sliku poslovne i investicione klime u Srbiji sa preporukama za njeno unapređenje.

Predstavljanju "Bele knjige" prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, kao i članovi Saveta stranih investitora na čelu sa predsednikom Upravnog odbora Majkom Mišelom.

Članovi FIC-a i visoki državni zvaničnici će, u hotelu Hajat, govoriti o aktuelnim ekonomskim dešavanja u zemlji i svetu i predstaviti smernice važne za nastavak ekonomskog razvoja zemlje, kao i konkretne predloge za poboljšanje uslova poslovanja i investiranja.

Na panel diskusiji će govoriti ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Savet stranih investitora svake godine, počevši od 2003. godine, objavljuje "Belu knjigu".

Reč je o publikaciji koju pišu same članice FIC-a i koja sadrži sveobuhvatne preporuke za unapređenje poslovne i investicione klime u Srbiji. 

Pored toga, "Bela knjiga" analizira aktuelna ekonomska dešavanja u zemlji i svetu.

Takođe sadrži smernice važne za nastavak ekonomskog razvoja zemlje, kao i konkretne predloge za poboljšanje uslova poslovanja i investiranja.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis