Biznis vesti

Telekom Srbija danas u Istanbulu uključio svoje prve korisnike u Turskoj

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2023

-

14:20

Telekom Srbija danas u Istanbulu uključio svoje prve korisnike u Turskoj
Telekom Srbija danas u Istanbulu uključio svoje prve korisnike u Turskoj - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Telekom Srbija danas je u Istanbulu uključio svoje prve korisnike u Turskoj i time proširio svoje poslovanje na tržištu dijaspore.

Direktor MTEL Turska Zoran Drašković izrazio je zadovoljstvo povodom početka rada najmlađe ćerke firme Telekoma Srbije.

"Na teritoriji Turske živi nekoliko miliona stanovnika koji govore i razumeju naš jezik. Mi želimo da im sadržajem na našem jeziku donesemo duh domovine njihovih predaka", rekao je za Tanjug Drašković.

Kompanija MTEL Turska, ćerka firma Telekoma Srbija, danas je i zvanično počela sa prodajom usluga televizije na prostoru Turske i posle Austrije, Nemačke i Švajcarske ljudi sa prostora bivše Jugoslavije moći će da gledaju kanale na svom jeziku i u Turskoj.

Na pitanje šta imaju u ponudi za tursko tržište, Drašković je rekao da su u pitanju atraktivni filmski, serijski, informativni i sportski kanali, kao i video klub na zahtev.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Imamo više od 250 televizijskih kanala sa prostora bivše Jugoslavije, s tim što ćemo tu ponudu obogatiti sa najgledanijim turskim kanalima, kao i najgledanijim internacionalnim kanalima", kazao je Drašković.

Naglasio je da za prve korisnike postoji promotivni paket, ukoliko potpišu ugovor na 12 meseci.

"Tri meseca će kao paket dobrodošlice biti besplatan, a ukoliko potpišu ugovor na 24 meseca onda će promo paket biti na šest meseci", rekao je Drašković.

Korisnici se mogu prijaviti putem Call centra na broj 0850-205-34-34 ili preko sajta MTEL Turska, a uskoro se očekuje i partnerska prodaja na tržištu. Promo cena za najniži osnovi paket iznosi 99 lira, a maksimalna će iznositi 259 lira.

Drašković je danas potpisao ugovor sa Udruženjem Turska Bosna Sandžak, koje će biti prvi biznis korisnik MTEL-a Turske.

Potpredsednik Udruženja Turska Bosna Sandžak Ercan Gul izjavio je da u Turskoj postoji velika zainteresovanost za domaćim kanalima.

Udruženje Turska Bosna Sandžak postoji od 1989. godine i broji više od 3.000 članova. Drašković je posetio i porodicu Jusufoglu koja je našeg porekla, a koja od danas počinje sa korišćenjem usluga MTEL-a Turske kao prvi privatni korisnik.

Domaćin Idris Jusufoglu rekao je da je ovo veoma značajno za njih zbog očuvanja tradicije i održavanja kontakta sa maticom.

"Svi mi iz bivše Jugoslavije želimo da sačuvamo našu tradiciju i prenesemo je na našu decu, a tu mogućnost nam je dao Telekom Srbija", kazao je Jusufoglu.

U neformalnom razgovoru i atmosferi tradicionalnog turskog gostoprimstva, Drašković je najavio još bogatiju ponudu kanala za buduće korisnike u Turskoj.

U toku je priprema turističke ponude za hotele u Turskoj, koja će naredne letnje sezone turistima omogućiti gledanje televizije na našem jeziku.

MTEL Turska za sada ima 15 zaposlenih i svi su turski državljani. Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je povodom početka pružanja usluga i u Turskoj istakao da Telekom Srbija grupa sa velikim zadovoljstvom ulazi na višemilionsko tursko tržište.

"Duboko smo ubeđeni da ćemo raznovrsnom i kvalitetnom televizijskom ponudom iznenaditi sve ljude sa naših prostora koji žive u Turskoj, ali i tursko stanovništvo, jer u ponudi imamo i kanale na turskom jeziku. Naši korisnici moći će da uživaju u vrhunskom sportskom sadržaju na kanalima Arene sport, ali i u filmskom i serijskom sadržaju. Nadamo se da će i naše serije u Turskoj postati popularne, kao što su turske kod nas…Telekom Srbija u ovom momentu ima više od 210.000 korisnika širom dijaspore i verujemo da će taj broj samo da raste. Svojim poslovanjem pokazali smo da smo postali ozbiljna i uspešna evropska telekomunikaciona kompanija", naveo je Lučić.

Telekom Srbija od oktobra ima dozvolu nadležnih regulatora u Turskoj. Drugog ili trećeg kvartala naredne godine ova kompanija će proširiti svoje poslovanje i na tržište Amerike. Telekom Srbija trenutno ima više od 210.000 korisnika u dijaspori, a svoje korisničke usluge pruža u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis