Biznis vesti

EPS izlazi u susret redovnim platišama: Popust do 30. decembra za uplate na isti iznos kao u oktobru

Komentari

Autor: Fonet

25/12/2023

-

13:06

EPS izlazi u susret redovnim platišama: Popust do 30. decembra za uplate na isti iznos kao u oktobru
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju na kućnu adresu mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanje ukoliko do 30. decembra uplate isti iznos kao na računu za oktobar, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

U saopštenju se navodi da EPS na ovaj način želi da izađe u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada dostava preostalih računa za novembar izuzetno otežana.

Neistina je da su od novembra računi uvećani 9,8 odsto kako izveštavaju pojedini mediji.

Cena stavki koje se odnose na energiju su korigovane za 9,8 odsto, ali je prosečan račun, koji u sebi sadrži i druge stavke, uvećan za osam odsto.

Iz bezbednosnih razloga i dalje su van funkcije portal "Uvid u račun", kao i uplate na šalterima EPS.

Zbog bezbednosnih procedura nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku.

Elektroprivreda Srbije je podsetila i da na osnovu preporuke Vlade Srbije obračunava popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstava koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis