Biznis vesti

Putevi Srbije: Raspisana nabavka za naplatu putarine platnim karticama

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2024

-

16:27

Putevi Srbije: Raspisana nabavka za naplatu putarine platnim karticama
Kolone vozila kod naplatne stanice kod Vrčina na autoputu Beograd - Niš - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Javno preduzeće (JP) Putevi Srbije raspisalo je javni poziv za nabavku za omogućavanje naplate putarine putem domaćih i inostranih platnih kartica. 

Kako je navedeno u pozivu, procenjena vrednost nabavke je 450 miliona dinara bez PDV-a, a rok za podnošenje ponuda je 2. februar.

Kako je navedeno u osnovnim podacima o javnoj nabavci, JP Putevi Srbije su se na ovu uslugu odlučili u sklopu aktivnosti na modernizaciji sistema naplate putarine na autoputevima, čiji je jedan od ciljeva smanjenje gotovinskog plaćanja naknade za korišćenje autoputeva i što kraćeg vremena zadržavanja na naplatnim stanicama radi plaćanja putarine.

Plaćanje putarine uz pomoć domaćih i inostranih platnih kartica predviđeno je na deonicama autoputeva Beograd-Batočina, Jagodina-Dimitrovgrad, Niš-Preševo, Beograd-Požega, Beograd - Šid i Beograd -Subotica. 

Nabavkom se zahteva i omogućavanje naplate putarine u okviru projekta "Open Balkan" korisnicima iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije, kao i budućih zemalja koje se budu pridružile ovom projektu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis