Biznis vesti

Honda razmatra da uloži 12,5 milijardi evra u izgradnju fabrike EV u Kanadi

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2024

-

23:40

Honda razmatra da uloži 12,5 milijardi evra u izgradnju fabrike EV u Kanadi
Tanjug/AP/Koji Sasahara - Copyright Tanjug/AP/Koji Sasahara

veličina teksta

Aa Aa

Japanska kompanija Honda razmatra da uloži 18,4 milijardi kanadskih dolara (oko 12,5 milijardi evra) u izgradnju fabrike za električna vozila u Kanadi, preneo je Nikei Asia.

Japanski list je objavio da Honda razmatra izgradnju fabrika vozila i baterija, u sklopu napora da ostane u vrhu kada je reč o tržištu električnih vozila (EV).

Dodaje se da Honda razmatra nekoliko lokacija, među kojima su postojeća fabrika u Alistonu, u pokrajini Ontario, a potencijalna investicija bi mogla da bude ostvarena do kraja godine, preneo je kanadski javni servis CTV.

Portparol ministra industrije Kanade Fransoa-Filip Šampanj nije potvrdio da li postoje razgovori između kanadske vlade i japanske kompanije.

Ministar je u saošptenju naveo da je objava o potencijalnom ulaganju Honde "znak sve bolje reputacije Kanade u očuvanju životne sredine, kao i da je među globalnim liderima kada je reč o EV".

Nikei navodi da je izobilje izvora obnovljive energije u Kanadi jedan od razloga zašto Honda razmatra baš ovu severnoameričku državu, kao i da je u decembru savezna vlada naložila da sva putnička vozila za prodaju budu električna do 2035.

Komentari (0)

Biznis