Biznis vesti

Novi aneks za radnike Pošte Srbije, povećanje plate od 10 odsto

Komentari

Autor: FoNet

06/02/2024

-

14:15

Novi aneks za radnike Pošte Srbije, povećanje plate od 10 odsto
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović potpisao je danas, u ime Vlade Srbije, aneks kolektivnog ugovora sa vršiocem dužnosti direktorom Pošta Srbije Zoranom Đorđevićem i predstavnicima dva reprezentativna sindikata u tom javnom preduzeću, čime je obezbeđeno povećanje plate od 10 odsto.

Aneksom kolektivnog ugovora obezbeđeno je dodatno povećanje plata za radnike u tehnologiji u iznosu od 10 odsto, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21 odsto, u odnosu na zarade u tehnologiji pre 1. novembra 2023. godine.

Tim aneksom obezbeđeno je i povećanje plata zaposlenih u administraciji, izuzev zaposlenih u poslovodstvu preduzeća, u iznosu od 10 odsto počev od januarske plate, saopštilo je Ministarstvo.

Nastavićemo da održavamo sastanke sa predstavnicima rukovodstva Pošta Srbije i sindikatima radi praćenja rezultata rada tog preduzeća i očekujem od njih da u narednom periodu osmisle nove usluge, podignu profitabilnost iz osnovne delatnosti i podignu udeo na tržištu ekspres usluga i elektronske trgovine, poručio je Jovanović.

U skladu sa sporazumom svim radnicima, izuzev rukovodstva, isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od 20.000 dinara 23. i 24. novembra prošle godine.

Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje odobrila je Pošti Srbije prijem u radni odnos na neodređeno vreme za ukupno 232 izvršioca 28. novembra, a za dodatno radno angažovanje na određeno vreme za 190 lica 26. decembra.

Ministartvo saopštava i da je aneksom kolektivnog ugovora, potpisanim 4. decembra prošle godine, definisano je povećanje plata svim zaposlenima u tehnologiji u iznosu od 10 odsto od 1. novembra 2023. godine, te je isplata prve uvećane zarade bila 15. decembra.

Komentari (0)

Biznis