Biznis vesti

Otvara se linija Bar-Ankona: "Najbrža veza Crne Gore sa Zapadnom Evropom"

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2024

-

14:40

Otvara se linija Bar-Ankona:  "Najbrža veza Crne Gore sa Zapadnom Evropom"
Otvara se linija Bar-Ankona: "Najbrža veza Crne Gore sa Zapadnom Evropom" - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore obnoviće pomorsku liniju sa Italijom, a feribot na relaciji Bar - Ankona mogao bi da ponovo saobraća već tokom 2024, zaključeno je na sastanku predsednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića i prvog čoveka kompanije Adria Ferries Alberta Rosija.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Vlade Crne Gore, feribot će biti najbrža konekcija Crne Gore sa zapadnom Evropom.

Navodi se da je na sastanku konstatovano da bi otvaranje ove linije, moglo pozitivno da utiče na turizam u obe zemlje i naglašava da posebno interesovanje za dolazak u Crnu Goru postoji kod građana Severne Italije.

"Zbog toga je Ankona odlična polazna tačka za obnavljanje pomorskog saobraćaja, jer često građani sa severa Italije moraju da gube ogromno vreme kako bi došli do Barija, a brži feribot iz Ankone može da stigne do Crne Gore za 10 sati", rekao je Rosi.

U saopštenju se dodaje da je na sastanku naglašeno i da je vrlo važno u projekat uključiti i crnogorske kompanije i da je predsednik Vlade Crne Gore istakao da bi se na ovaj način moglo omogućiti da Barska i Crnogorska plovidba donesu dodatnu vrednost Crnoj Gori.

Navodi se i da su prve analize pokazale da bi tokom letnje sezone ova linija funkcionisala bez problema, a da je neophodno dodatno raditi na promociji za saobraćaj tokom zimskog perioda.

Podseća se da je kompanije Adria Ferries Alberta Rosija i ranije obezbeđivala funkcionisanje linije Bar - Ankona, a zainteresovana je da čitav projekat oživi.

Kako se dodaje sastanku su prisustvovali ambasadorka Italije u Crnoj Gori Andreina Marsela, predsednik kompanije Mauro Maja i direktor Roberto Mataloni.

Komentari (0)

Biznis