Biznis vesti

Počela rekonstrukcija objekta Hitne pomoći kod Mostarske petlje

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2024

-

13:26

Počela rekonstrukcija objekta Hitne pomoći kod Mostarske petlje
Počela rekonstrukcija objekta Hitne pomoći kod Mostarske petlje - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Radovi na rekonstrukciji postojećeg objekta Hitne pomoći na adresi Bulevar Franše d'Eperea broj 5, kod Mostarske petlje, počeli su danas a radi se i na izgradnji novog dela koji će pružiti najsavremenije uslove za rad tog medicinskog objekta u Beogradu.

"Projekat izgradnje u tri faze ima za cilj neometano vršenje svih dosadašnjih aktivnosti u Hitnoj pomoći. Planirane faze će osigurati kontinuitet rada i neometano izlaženje na teren za sve zaposlene u Hitnoj medicinskoj službi, čime će se garantovati brza i efikasna reakcija u svim hitnim situacijama", objasnio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

On je naglasio da modernizacija Zavoda za urgentnu medicinu u Beogradu predstavlja ključnu investiciju koja će značajno poboljšati zdravstvenu zaštitu građana, saopštio je Beoinfo. 

"Ovaj projekat je primer kako naša politika stavlja građane na prvo mesto, osiguravajući brz i efikasan odgovor u hitnim situacijama i unapređujući kvalitet života putem bolje i dostupnije medicinske zaštite. Ulaganja u zdravstvo danas jesu naša obaveza za stabilniji i sigurniji Beograd", istakao je Petrović.

Tanjug/Beoinfo

 

Kompleks Zavoda za urgentnu medicinu izgrađen je 1957. godine i do  sada u njega nije značajnije ulagano. Sastoji se od tri zgrade sa pripadajućim parkingom, ukupne površine od 5.227 kvadratnih metara, a novim planom predviđeno je proširenje kapaciteta i modernizacija prostora, sa ukupnom bruto površinom od oko 11.000 kvadratnih metara.

Iz Sekretarijata za investicije Grada Beograda najavili su da će projekat biti podeljen u tri faze. Prva faza obuhvata rušenje postojećeg Bloka A i izgradnju nove zgrade sa potrebnim sadržajima i 33 garažna mesta za sanitetska vozila, druga faza podrazumeva rekonstrukciju i dogradnju Bloka B, kao i izgradnju nove nadstrešnice sa 10 parking-mesta za sanitetska vozila, dok se finalna faza fokusira na rekonstrukciju Bloka C.

Po završetku projekta, očekuje se znatno povećanje kapaciteta i prostora za oko 800 zaposlenih, koji će raditi u smenama, omogućavajući efikasniji i udobniji rad, navodi se u saopštenju Beoinfa.
Dodaje se da se nakon implementacije projekta očekuje da će objekat Hitne pomoći ostvariti konačnu uštedu energije od 49 odsto i uštedu primarne energije od 16 procenata. 

Sa ugovorenom vrednošću od 1.591.489.168,68 dinara bez PDV- a i rokom izvođenja od 730 dana, ovaj projekat predstavlja ključni korak ka unapređenju medicinskih usluga u našoj prestonici, navodi se u saopštenju.
 

Komentari (0)

Biznis