Biznis vesti

Momirović na Poslovnom forumu u Ljubljani: Moramo više pažnje da posvetimo jačanju ekonomskih veza u regionu

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2024

-

15:10

Momirović na Poslovnom forumu u Ljubljani: Moramo više pažnje da posvetimo jačanju ekonomskih veza u regionu
Momirović na Poslovnom forumu u Ljubljani: Moramo više pažnje da posvetimo jačanju ekonomskih veza u regionu - Copyright TANJUG/ MUST/ ĐORĐE KRSTIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas, nakon što je u Ljubljani otvorio poslovni forum "Privredna saradnja Slovenija - Srbija", da se više od 100 predstavnika kompanija iz dve zemlje sastalo kako bi razmotrili mogućnosti za dalje investicije i da takvi poslovni forumi predstavljaju odličnu priliku za nastavak razvoja međusobne saradnje.

Momirović je naveo da vremena koja dolaze nisu jednostavna, kao i da rat na istoku Evrope i poslednje protekcionističke mere koje je donela Vlada SAD pokazuju da mora više pažnje da se posveti jačanju ekonomskih veza u regionu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Neposredno pre početka Poslovnog foruma, Momirović se sastao sa ministrom za privredu, turizam i sport Republike Slovenije Matjažom Hanom.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo više reči o investicijama i budućoj saradnji dve privrede.

Momirović je dodao da mora da se zajednički radi na ekonomskom povezivanju, da se prevazilaze otvorena pitanja i iskazao uverenje da će se u narednom periodu pokazati dalji ekonomski iskoraci u saradnji dve države.

Momirović je tokom radne posete Sloveniji održao sastanak i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem, naglašavajući važnost saradnje na svim nivoima kako bi se unapredila ekonomska povezanost između Srbije i Slovenije.

"Dotakli smo se svih tema, ne samo ekonomskih, već i političkih i siguran sam da u gradu Ljubljani i u gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću Srbija ima iskrenog i istinskog prijatelja", rekao je Momirović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis