Biznis vesti

Mihajlović : Ove godine odlučujemo o putu ka zelenoj energiji i ekonomskom rastu i razvoju

Komentari

Autor: Tanjug

15/09/2021

-

23:35

Mihajlović : Ove godine odlučujemo o putu ka zelenoj energiji i ekonomskom rastu i razvoju
Zorana Mihajlović - Copyright Tanjug/Zoran Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da je ova godina prekretnica u kojoj se odlučuje o putu ka zelenoj energiji, energetskoj tranziciji i dekarbonizaciji, i ujedno ka ekonomskom rastu i razvoju i povećanju konkurentnosti privrede.

Mihajlović je to rekla u okviru tradicionalnog septembarskog susreta NALED-a, koji obeležava 15 godina postojanja, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Čestitam, nije jednostavno 15 godina raditi i sprovoditi reforme. Tamo gde su promene i reforme, tamo je i otpor. Ponosna sam na činjenicu da je sve što smo zajednički uradili dovelo našu zemlju na 9. mesto po izdavanju građevinskih dozvola, a bili smo na začelju, na 186. mestu. Sve što smo radili proteklih godina bilo je na poboljšanju poslovnog ambijenta, ne samo u građevinarstvu i infrastrukturi, zato i treba da zajedno, država, privreda i nevladin sektor, nastavimo saradnju. Hvala NALED-u što učestvuje u akciji ''Zaposlimo hiljadu žena'' i Etno-mreži, to su takođe važni projekti“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je saradnja sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj dovela do uklanjanja brojnih administrativnih procedura i doprinela ključnim koracima u reformama u uslovima poslovanja.

"Sada bi trebalo da se usmerimo na ono što je ispred nas i šta možemo da uradimo kako bismo ostvarili ekonomski rast i imali zdravu životnu sredinu. Da nastavimo zajednički rad, sada na putu dekarbonizacije, zelene agende. Trebalo bi na tome da radimo zajedno, kako bismo bili uspešni kao u decenijskim reformama koje smo doneli u građevinarstvu", rekla je Mihajlovićeva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis