Biznis vesti

Vinska vizija Otvorenog Balkana od 22. do 25. novembra na Beogradskom sajmu

Komentari
Vinska vizija Otvorenog Balkana od 22. do 25. novembra na Beogradskom sajmu
Vinska vizija Otvorenog Balkana od 22. do 25. novembra na Beogradskom sajmu - Copyright TANJUG/ RADE PRELIĆ

Autor: Euronews Srbija

08/11/2025

-

11:42

veličina teksta

Aa Aa

Četvrti međunarodni sajam vina, hrane, rakije i turizma Vinska vizija Otvorenog Balkana (Wine Vision by Open Balkan), jedan od najvećih i najznačajnijih vinskih i gastronomskih događaja u Evropi, biće održan od 22. do 25. novembra na Beogradskom sajmu.

Vinska vizija Otvorenog Balkana plod je inicijative Otvoreni Balkan koji povezuje Srbiju, Severnu Makedoniju i Albaniju i ove godine okupiće više od 600 izlagača koji će predstaviti vina, destilate, delikatesnu hranu i turističke ponude iz Srbije, regiona i regija sa svih kontinenata, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

"Tokom trajanja ove međunarodne manifestacije biće organizovano i niz edukacija, radionica, master-klasova, takmičenja i panel-diskusija, ali i jedinstvene degustacije, imajući u vidu da su brojni vinski stručnjaci, nosioci prestižne titule Master of Wine, među kojima je predsednik globalne organizacije vinskih stručnjaka Instituta Masters of Wine Rod Smit MW, najavili dolazak u Beograd", navodi se.

Pored izlagača, pod kupolama Beogradskog sajma biće i nekoliko stotina trgovaca, uvoznika i distributera vina iz celog sveta, a kao i prethodne godine i ovog puta pripremljena je posebna digitalna platforma za zakazivanje B2B sastanaka koja omogućava direktan kontakt i uspostavljanje poslovne saradnje u namenski opremljenom prostoru.

"U finalu sajma, vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije nadmetaće se za titulu najboljeg, a ocene će dati međunarodni eksperti, uključujući i petoro stručnjaka sa titulom Master of Wine. Osim vina, biće predstavljeni rezultati takmičenja Rakija Trophy", saopštila je Vlada. 

Takođe, u okviru kulinarskog dela sajma, biće održana manifestacija Food Vision, posvećena regionalnoj gastronomiji i ugostiteljstvu. Posetioci će imati priliku da prate takmičenja kuvara, uparivanja hrane i vina, master-klasove i druge aktivnosti.

Komentari (0)

Biznis