Biznis vesti

Direktor NIS: Pregovori su u toku, čeka se novi ugovor Srbijagasa i Gasproma

Komentari

Autor: FoNet

21/10/2021

-

14:08

Direktor NIS: Pregovori su u toku, čeka se novi ugovor Srbijagasa i Gasproma
Gasovod - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom NIS Kirilom Tjurdenjevim, koji je napomenuo da su u toku pregovori o snabdevanju gasom i da se čeka novi ugovor Srbijagasa i Gasproma, jer su pregovori u toku, ali da svakako neće biti problema sa snabdevanjem.

Mihajlović je navela da su definisani okviri nove nove energetske politike i da je u toku izrada strateških dokumenata.

mre.gov.rs

 

 

"Sve to je deo vizije o obezbeđivanju dugoročne energetske bezbednosti i nezavisnosti Srbije. Saglasili smo se da je NIS važan deo energetskog sektora i da je neophodna saradnja kako bi se projekti što efikasnije realizovali, jer je to u interesu naše države i građana. Drago mi je da NIS ima plan za narednih nekoliko godina i da je strateški opredeljen i da se regionalno širi. Želimo da vidimo realizaciju projekata, to je za nas važno, posebno kada je reč o ulaganjima u nove kapacitete koji koriste obnovljive izvore za proizvodnju energije", rekla je Mihajovićeva, saopštilo je Ministarstvo.

Kada je reč o projektu izgradnje TE-TO Pančevo, rečeno je da je akcionim planom previđena finalizacija do kraja godine, kada se očekuje i probni rad.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju Petrohemije posle njene privatizacije, u skladu sa novim tehnologijama, saradnji na novim projektima i realizaciji postojećih, investicionih projekata u rafineriji Pančevo, kao i o pitanju skladištenja obaveznih rezervi nafte.

Preporuka za vas

Ministarstvo energetike: Nelegalni objekti ne mogu da se priključe na gas ni dok su u postupku ozakonjenja

Komentari (0)

Biznis