Biznis vesti

Bajatović: U Srbiji nema zime po cenama, ni po količini gasa

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2021

-

23:45

Bajatović: U Srbiji nema zime po cenama, ni po količini gasa
Gasovod - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je večeras da u Srbiji "nema zime, ni po cenama, ni po količini gasa".

"Imamo strateško partnerstvo sa ruskim Gaspromom. Čuli smo da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da mi imamo strateško partnerstvo sa Gaspromom. Sve što je dosad učinjeno, urađeno je po evropskim standardima. Biće i novih projekata", rekao je Bajatović za TV Pink.

On je poručio da se "gasna jednačina" u Evropi ne može rešiti bez Rusije.

Bajatović je dodao je važno da shvatimo šta se dešava i dodaje da inflacija nije samo posledica problema sa energentima.

"Ne moramo da se brinemo za količine, ne moramo da se brinemo za energetsku stabilnost. Ako bude trebalo, pustićemo i termoelektranu u Pančevu. Ne treba da brinemo u ovom momentu", naglasio je Bajatović.

U subotu pojedini delovi Beograda nisu imali grejanje, a direktor "Srbijagasa" je otkrio šta se zapravo dogodilo tog dana.

"Morali smo da izvršimo intervenciju. Cureo je gas i moralo je da se sanira. Mi, prosto, nismo imali izbora. Ne biram ja, bira onaj aparat koji ''njuška'' koliko gasa curi. Da li smo mogli ranije, to je sada pitanje. Neka se niko ne ljuti, bolje da su malo sačekali, ali bitno da niko nije stradao", kazao je Bajatović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis