Biznis vesti

Čadež: Investitori iz Emirata zainteresovani za srpske banje

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

19:40

Čadež: Investitori iz Emirata zainteresovani za srpske banje
Čadež: Investitori iz Emirata zainteresovani za srpske banje - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Privrednici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji već ulažu u srpsku privredu, žele da prošire investicije u Srbiji, a posebno su zainteresovani za banjski i zdravstveni turizam, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, uoči Investicione konferencije koja se održava u Paviljonu Srbije na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020 Dubaji".

"Ono o čemu danas govorimo su važni investicioni projekti kojih u Srbiji ima dosta. Imao sam sastanak sa delegacijom privrednika iz Emirata koji već ulažu u industriju Srbije. Žele da prošire investicije, posebno u banjski turizam i bolnice, a došli su na konferenciju da čuju gde još mogu da investiraju", naglasio je predsednik PKS-a.

Dodao je da je naročito važno što je više od 150 privrednika iz 77 srpskih kompanija doputovalo u Dubai i da će tokom treće tematske nedelje posvećene urbanom i ruralnom razvoju imati veliki broj sastanaka sa poslovnim partnerima.

"Nadam se da će se za nekih sedam do 10 dana vratiti sa dobrim ugovorima", dodao je Čadež.

PKS je saopštila da je namera Srbije da privlačenjem novih investitora bude nastavljen investicioni ciklus, sa pre svega visokotehnološkim i naprednim investicionim projektima, koji donose brži rast BDP-a i dalji razvoj naše ekonomije.

Navodi se da je veliki broj kompanija i potencijalnih investitora prisustvao investicionoj konferenciji na kojoj su prezentovani prilike za ulaganja u izgradnju komercijalnih projekata u oblasti nekretnina, industrijskih i ritejl parkova u našoj zemlji.

Konferenciju je zvanično otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Republike Srbije za Ekspo, Tatjana Matić, a sektor građevinarstva prezentovao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, saopštila je Komora.

Navodi se da će predstavnici 77 građevinskih firmi i pratećih industrija do 5. novembra potencijalnim investitorima i partnerima predstaviti potencijal srpskog neimarstva i pratećih delatnosti.

Komentari (0)

Biznis