Biznis vesti

Sledeće godine 100.000 vaučera za odmor u Srbiji - subvencija ima veliki značaj za razvoj domaćih destinacija

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2021

-

12:04

Sledeće godine 100.000 vaučera za odmor u Srbiji - subvencija ima veliki značaj za razvoj domaćih destinacija
Sledeće godine 100.000 vaučera za odmor u Srbiji - subvencija ima veliki značaj za razvoj domaćih destinacija - Copyright Tanjug/Zoran Đurović

veličina teksta

Aa Aa

Udruženje "Moja Srbija" pozvalo je ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji i da svojim učešćem omoguće građanima što veći izbor objekata i destinacija za odmor tokom 2022. godine. Udruženje navodi da je Vlada Srbije u predlogu budžeta za 2022. godinu planirala iznos od 500 miliona dinara za ovu subvenciju, što pokriva kvotu od 100.000 vaučera.

Dodaje se kako sve veći broj građana Srbije odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji, a najčešće su boravili u Sokobanju, na Zlatiboru i Vrnjačkoj banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

"Mnogi ugostitelji su tokom prethodnih godina podigli investicione kredite i poseta im je neophodna, a građanima je ova subvencija često prelomna u donošenju odluke na koji način će organizovati svoj odmor. Sa druge strane, žao nam je što Vlada Srbije nije usvojila naš predlog da se odmah u startu odobri 250.000 vaučera za stanovništvo. Po našim istraživanjima to je optimalan broj vaučera koji je potreban našim građanima, a odobravanjem tolike kvote državni budžet ne bi trpeo velike izdatke, jer bi uložena sredstva ostala u opticaju u Srbiji i veoma brzo bi se kroz poreze i doprinose vratila u državnu kasu“, izjavio je Milan Ristić iz udruženja "Moja Srbija".

Vaučere prima 2.000 objekata

Ocenio je da ova subvencija ima veliki značaj za razvoj domaćih turističkih destinacija, ali i za zdravlje stanovništva.

"Pandemija koja traje već dve godine, mračne vesti koje stižu sa svih strana i briga za zdravlje i život svojih najmilijih predstavljaju veliki psihološki pritisak na stanovništvo čitavog sveta, pa i Srbije. U atmosferi straha i nesigurnosti veoma je bitno da građani nađu vremena za opuštanje i relaksaciju. S tim u vezi, podela vaučera za odmor u Srbiji predstavlja veliku podršku onim građanima koji nisu u dobroj finansijskoj situaciji pa sebi ne mogu da priušte putovanje i odmor", naglasio je Ristić.

On je rekao da je u donosu na 2014. godinu kada nije bilo vaučera promet u domaćem turizmu udvostručen i da je za subvencionisani odmor građanima na raspolaganju više od 2.000 kategorisanih ugostiteljskih objekata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis