Privreda

Udruženje "Moja Srbija" predlaže da država subvencioniše i vaučere za kupovinu domaćih proizvoda

Komentari

Autor: foNet

16/09/2021

-

12:45

Udruženje "Moja Srbija"  predlaže da država subvencioniše i vaučere za kupovinu domaćih proizvoda
Prodavnica - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Udruženje "Moja Srbija" uputilo je danas Vladi Srbije inicijativu za pokretanje akcije podele vaučera za kupovinu domaćih proizvoda malih proizvođača iz Srbije. Kako je rekao Milan Ristić iz udruženja "Moja Srbija"  pokretanje akcije podele vaučera za kupovinu domaćih proizvoda malih proizvođača  zasnivalo bi se na višegodišnjem iskustvu stečenom tokom trajanja akcije podele vaučera za odmor u Srbiji.

Predlog je da se u akciju uključe i lokalne samouprave, koje bi bile zadužene da organizuju proizvođače iz svog kraja i da obezbede centralizovanu prodaju njihovih proizvoda, dok bi se za ponudu robe koristile internet platforme.

"Najveći broj registrovanih komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava, koja bi imala pravo da se prijave za učešće u akciji i da ponude svoju robu građanima Srbije, nalazi se u ruralnim oblastima ili u nerazvijenim seoskim sredinama. Izdvajanjem sredstava iz budžeta Srbije za subvencionisanu kupovinu njihovih proizvoda, pokrenuo bi se razvoj ovih oblasti, što bi u budućnosti dovelo do većeg interesovanja mladih za život i rad u tim krajevima", objasnio je Ristić.

"Moja Srbija" je neprofitno udruženje građana osnovano 2002. godine pod imenom „Euroinicijativa“ i pod tim nazivom je osmislilo i realizovalo veliki broj projekata.

Najznačajniji od njih je „Putujemo u Evropu“, u okviru koga je, tokom nekoliko godina, više od 1.000 najboljih studenata Srbije dobilo Šengen vize i Inter reil karte za putovanje Evropom. Ovaj projekat je realizovan u saradnji sa „Evropskim pokretom u Srbiji“, a danas se sprovodi u pet zemalja Evrope. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis