Biznis vesti

Tabaković: Srbija ima 37 tona zlata i sada su sve rezerve u našim trezorima

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2021

-

11:40

Tabaković: Srbija ima 37 tona zlata i sada su sve rezerve u našim trezorima
Zlatne poluge - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srbija ima više od 37 tona rezervi zlata i sve zlato je povučeno u našu zemlju, izjavila je danas guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković. Ona je rekla da Srbija ima pun trezor zlata i da namerava da nastavi da ga kupuje.

Guvernerka je izjavila da je pre nekoliko meseci predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima MMF-a, kada je izašao iz sale, pitao da li su rezerve zlata Srbije "napolju" i da misli da bi to zlato trebalo da se nalazi u Srbiji.

"Rekla sam da jeste u inostranstvu, u Bernu u Švajcarskoj i da je samo jedna tona ostala u Londonu još iz 'onog vremena'. Vučić mi rekao je da misli da bi to trebalo da bude ovde u Srbiji, uz opasku - ne znaš šta se u svetu dešava", rekla je Tabaković za TV Pink.

Kaže da je odmah, u roku od dva meseca, organizovala prebacivanje svih rezervi zlata u Srbiju.

"I sve zlato države Srbije je u trezorima NBS, preko 37 tona", naglasila je ona.

Podrška budžetu

Kada je reč o predlogu budžeta za 2022. godinu, o kojem narodni poslanici danas započinju raspravu u Skupštini Srbije, Tabaković je rekla da je budžet oprezno napravljen, to jest da je realno planiran.

"I daću punu podršku razvojnom budžetu, koji predviđa realizaciju infrastrukturnih projekata i ulaganje u razmenjive sektore i sve što doprinosi razvoju Srbije, ali tako da se ne zaboravi socijalna komponenta i održivost budžeta. Sve što radimo radimo sa ljudima i za ljude", naglasila je Tabaković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis