Biznis vesti

Momirović: Putovanje brzim vozom do Novog Sada će koštati 1.000 dinara , a biće dva polaska dnevno

Komentari

Autor: Tanjug/TV Prva

02/06/2021

-

09:46

Momirović: Putovanje brzim vozom do Novog Sada će koštati 1.000 dinara , a biće dva polaska dnevno
Momirović: Putovanje brzim vozom do Novog Sada će koštati 1.000 dinara , a biće dva polaska dnevno - Copyright Tanjug/Goran Milićević

veličina teksta

Aa Aa

Tri brza voza, koja će švajcarska kompanija Štadler isporučiti Srbiji do kraja godine, biće od februara puštena u komercijalnu upotrebu na pruzi Beograd - Novi Sad, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović dodajući da će građani za vožnju od 30 minuta plaćati oko 1.000 dinara.

"Dva puta dnevno će građani moći da putuju direktno od Beograda do Novog Sada i stignu za 30 minuta i to će koštati oko 1.000 dinara, bez mnogo stajanja. Neki vozovi će se zaustavljati na više stanica i vožnja će biti jeftinija, a trajanje oko 48 do 52 minuta", rekao je Momirović gostujući na Prvoj.

TANJUG/MGSI/DJ.K./bs

U fabrici Štadler sklapaju se tri brza voza koje je Srbija kupila

Ministar je rekao da će Štadler isporučiti Srbiji prvi brzi voz do kraja oktobra, a drugi i treći do kraja godine. On je naglasio da Srbija trenutno najviše u Evropi investira u razvoj železničke infrastrukture i da će ti projekti pokrenuti železnicu i u regionu.

Momirović je rekao da su mu predstavnici Štadlera, kada je bio u poseti toj kompaniji, rekli da će Srbija postati veliko tržište i da ćemo verovatno morati da kupimo u narednih pet do osam godina više od 100 kompozicija vozova.

"Jedna kompozicija košta oko 25 miliona evra, ali ako to podiže ekonomiju zemlje i vraća novac, onda je relativno da li je to skupo", naveo je ministar.

Momirović očekuje da će pruga Niš - Zaječar biti otvorena za saobaćaj krajem juna, pošto je maksimalno ubrzao radove.

Istakao je da je toku najveći investicioni talas u istoriji Srbije i da se trenutno ekspropriše više od 20.000 katastarskih parcela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis