Biznis vesti

Mask: Tesla će prihvatati dodžkoin za neke svoje proizvode

Komentari

Autor: Euronews/Pascale Davies

15/12/2021

-

10:22

Mask: Tesla će prihvatati dodžkoin za neke svoje proizvode
Mask: Tesla će prihvatati dodžkoin za neke svoje proizvode - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Osnivač kompanije Tesla Ilon Mask rekao je da će taj proizvođač električnih automobila testirati prihvatanje kriptovalute dodžkoin za svoje proizvode.

Mask, koji je ranije nazvao dožkoin "narodnim kriptom", napisao je da će "Tesla videti kako će kupovina sa Dodžkoinom da ide". Cena kriptovalute je u jednom trenutku, od njegove tviter objave, porasla za 32 odsto, sudeći prema podacima analitičke internet-stranice "Coinmarketcap". 

Još nije potpuno jasno koji Teslini proizvodi mogu da se kupe dožkoinom, jer je Mask iskoristio samo reč koja se odnosi na "robu". On je, inače, investirao u dždokoin, kao i u bitkoin i eter. U martu je najavio da će Tesla prihvatati bitkoin kao plaćanje, ali je manje od dva meseca kasnije ova opcija ipak ukinuta, zbog toga što bi rudarenje bitkoina moglo da naškodi životnoj sredini.

Mask je za magazin Tajm, koji ga je proglasio osobom godine za 2021, rekao da dodžkoin ima svoje prednosti u odnosu na bitkoin. Kao glavnu prednost, naveo je to što je cena po transakciji za dodžkoin znatno niža.

Takođe, čelnik Tesle je dodao i da vlasnici bitkoina zadržavaju ovu kriptovalutu umesto da je prodaju, dok dodžkoin "podstiče ljude na trošenje, a ne na gomilanje".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis