Biznis vesti

Osnivači Nordeusa prodali biznis Amerikancima, ali će nastaviti da vode kompaniju

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2021

-

17:04

Osnivači Nordeusa prodali biznis Amerikancima, ali će nastaviti da vode kompaniju
Osnivači Nordeusa prodali biznis Amerikancima, ali će nastaviti da vode kompaniju - Copyright Tanjug/NORDEUS

veličina teksta

Aa Aa

Srpski Nordeus prodat je američkoj kompaniji Take-Two Interactive Software, Inc, a konačna cena bi mogla da dostigne 378 miliona dolara, prenosi portal businesswire. Kako je objavila kompanija Take-Two Interactive Software, ta kompanija će platiti 225 miliona dolara unapred u kešu i deonicama u vrednosti od 90 miliona dolara, ali konačna cena bi mogla da dostigne 378 miliona dolara.

Osnivački tim Nordeusa primiće naknadu za akcije i nastaviće da vodi kompaniju. Deo u kešu će, kako navodi portal businesswire, biti finansiran iz Take-Two gotovine.

Nordeus, koji je osnovan 2010. godine, kompanija je koja se bavi razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone, sa sedištem u Beogradu i kancelarijama u Londonu, Dablinu, San Francisku i Skoplju.

nordeus.com

Branko Milutinović, jedan od osnivača kompanije Nordeus

Vode ga njegovi koosnivači Branko Milutinović, Milan Jovović, Ivan Stojisavljević i Tomislav Mihajlović.

„Oduševljeni smo što smo se pridružili porodici Take-Two. Od početka razgovora otkrili smo da delimo zajedničke vrednosti, kulturu i viziju. Od samog početka 2010, do onoga što smo danas, Nordeus je građen da svetu pruži više šampiona kroz sjajno gejmersko iskustvo kao što je Top Eleven… Uzbuđeni smo da i naše proizvode i naš rad na lokalnom nivou podignemo na sledeći nivo sa njima, dok nastavljamo svoj cilj da upišemo Srbiju na globalnu gejmersku mapu“, kazao je izvršni direktor Branko Milutinović, povodom prodaje kompanije.

 

 

On je dodao da je posle deset godina, kompanija zauzela vodeću poziciju u fudbalskim igricama na telefonu, i da su osetili smo da su spremni za sledeći korak. 

Fondacija za talente od tri miliona dolara

Gejming kompanija Nordeus  saopštila je i da je osnovala fondaciju, sa početnim budžetom od tri miliona dolara, kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji. Nordeus želi dodatno da podrži razvoj kreativnosti i inovacija u školama, fokusirajući se na kvalitet učenja i upotrebu digitalnih tehnologija. Fondacija će nastojati da podrži interdisciplinarni pristup obrazovanju koji decu stavlja u središte obrazovnog procesa.


"Kvalitetno obrazovanje je osnova budućeg uspeha svakog deteta, ali i temelj održivog razvoja naše države i društva. Kao takvo, unapređenje kvaliteta obrazovanja koje razvija kompetencije, veštine i znanja potrebna za život u 21. veku, odgovornost je svih nas” rekao je Branko Milutinović.

Pexels

 

On je naglasio da svojoj deci dugujemo obrazovanje koje će im doneti bolju budućnost u Srbiji.

„Ponosni smo na sve što smo postigli u prethodnoj deceniji, a sada želimo da se fokusiramo na budućnost, i da podignemo naše poslovanje i podršku razvoju našeg društva na viši nivo. Pokretanjem Nordeus fondacije želimo da podržimo stvaranja okruženja koje će deci omogućiti da svoje neograničene potencijale, interesovanja i talente otkriju i razviju, u igri i saradnji sa drugima“, dodao je Branko Milutinović.

Kompanija Nordeus je za podršku najmlađima i njihovim roditeljima tokom proteklih 10 godina uložila više od milion dolara, a investicija od tri  miliona dolara u Nordeus fondaciju, biće najveća u istoriji kompanije.

Komentari (0)

Biznis