Biznis vesti

Šta se desilo noćas u TE "Nikola Tesla": Blok B1 van mreže zbog požara na gorioniku

Komentari

Autor: Z. R.

26/12/2021

-

15:44

Šta se desilo noćas u TE "Nikola Tesla": Blok B1 van mreže zbog požara na gorioniku
tent.rs - Copyright tent.rs

veličina teksta

Aa Aa

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu jutros oko 4:30 časova izbio je požar, potvrđeno je za Euronews Srbija u JP "Elektroprivreda Srbije". Kako navode u ovom javnom preduzeću u pitanju je bio manji požar u TENT B, koji je brzo ugašen.

"Zapalio se mazut na gorioniku broj 21 i požar je ubrzo ugašen angažovanjem svih stručnih službi. U toku je provera sistema u skladu sa bezbednosnim procedurama kako bi blok B1 u najkraćem roku bio vraćen na mrežu. Brzom intervencijom zaposlenih u Termoelektrani "Nikola Tesla B" odmah je ugašen požar na gorioniku mazutnog sistema", rekli su u EPS za Euronews Srbija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Seništu direktoru Elektroprivrede Srbije Miloradu Grčiću da do Nove godine stabilizuje situaciju nastalu nakon krize u energetskom sektoru, a da onda "nešto drugo radi".

Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Zlatiborskom i Raškom okrugu, obišao je jutros selo Senište kod Nove Varoši i tada je Gručića upitao što da nije obavestio da je imao manji požar u termoelektrani, na bloku B1, na šta je direktor EPS-a odgovorio da je "problem rešen". 

"Grčiću, što mi nisi javio da si imao manji požar na B1. Nije pitanje šta ste rešili, što mi nisi javio. Ne treba ja to da čujem iz Bezbednosno informativne agencije, već to treba da čujem od tebe, a ne da dobijem u jutarnjem izveštaju", rekao je Vučić i dodao:  

"Ja mislim da do Nove godine ti to stabilizuješ, a onda, Mićo, nešto drugo da radiš".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis