Biznis vesti

Mask ulazi u novi biznis - otvara lanac restorana "Tesla"

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2021

-

11:11

Mask ulazi u novi biznis - otvara lanac restorana "Tesla"
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor kompanije "Tesla" Ilon Mask, na korak je od otvaranja lanca restorana, javlja Blumberg.


Kako navodi njujorška agencija, kompanija "Tesla" je 27. maja podnela zahtev američkom Zavodu za patente i žigove za upotrebu svog logotipa "T" i još dve verzije stilizovanog logotipa "Tesla" u prehrambenoj industriji.

Sva tri zahteva se odnose na primenu logotipa za "usluge restorana, pop-ap restoranske usluge (služenje hrane sa tezge na točkovima), samouslužne restoranske usluge i usluge hrane za poneti".

Blumberg podseća da Mask već godinama priča o otvaranju restorana u južnoj Kaliforniji, te da je 2018. godine tvitovao da planira da pokrene "drive in" uslugu prodaje hrane, kao i "roler i rok" restoran na jednoj od novih lokacija "Tesline" stanice za punjenje za električna vozila u Los Anđelesu.

Ovog aprila je potvrdio napredak u realizaciji te ideje tvitom.

"Glavna nova stanica za punjenje stiže uskoro u Santa Moniku! Nadamo se da ćemo otvoriti i restoran iz 1950-ih i pustiti 100 najboljih filmskih scena", napisao je Mask pre dva meseca.

 

 


Čini se da Mask namerava da na svojim stanicama za punjenje električnih automobila ponudi "popratne sadržaje" vozačima da nešto prezalogaje pre, u toku, ili nakon punjenja vozila, i da prekrate vreme gledajući najbolje filmske kadrove iz svetske kinematografije.

Maskov brat Kimbel je, inače, vlasnik kompanije "Kičen Restoran Grupa", koja upravlja restoranima u mnogom američkim saveznim državama, uključujući Kolorado, Ilinois i Tenesi, napominje Blumberg.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis