Biznis vesti

Posle kvara zbog požara u TE "Nikola Tesla": Blok B2 od danas na mreži, sutra se u sistem vraća i B1

Komentari

Autor: RTS

28/12/2021

-

09:17

Posle kvara zbog požara u TE "Nikola Tesla": Blok B2 od danas na mreži, sutra se u sistem vraća i B1
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Blok B2 Termoelektrane "Nikola Tesla" biće na mreži u toku dana, dok će blok B1 biti vraćen u sistem sutra, potvrđeno je za RTS u "Elektroiprivredi Srbije". Posle požara koji je izbio na bloku B1 došlo je i do oštećenja na bloku B2 TENT-a, zbog čega su oba bloka izbačena iz pogona. Požar je na izbio na gorioniku mazutnog sistema i oštetio jedan od mlinova.

Kako su za Euronews Srbija rekli u nedelju u EPS,  u Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu oko 4:30 časova izbio je manji požar, koji je brzo ugašen.

"Zapalio se mazut na gorioniku broj 21 i požar je ubrzo ugašen angažovanjem svih stručnih službi.  Brzom intervencijom zaposlenih u Termoelektrani "Nikola Tesla B" odmah je ugašen požar na gorioniku mazutnog sistema", rekli su u EPS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedelju u Seništu direktoru Elektroprivrede Srbije Miloradu Grčiću da do Nove godine stabilizuje situaciju nastalu nakon krize u energetskom sektoru, a da onda "nešto drugo radi".

Vučić je tada Grčića upitao što da nije obavestio da je imao manji požar u termoelektrani, na bloku B1, na šta je direktor EPS-a odgovorio da je "problem rešen". 

Ministarka energetike Zorana Mihajlović je juče izjavila da ljudi koji vode "Elektroprivredu Srbije" moraju da shvate da su obavezni da obaveste sve važne činioce koji vode ovu državu kad se dese stvari kao što je požar u nedelju u bloku B1 u TENT.

"Moram da priznam da i dalje postoji nedovoljno razumevanje EPS-a da sve aktere u ovoj državi mora da informiše o onome što se dešava u njihovom sistemu", rekla je Mihajlović za Tanjug.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis