Biznis vesti

Radna grupa za energetiku: Ne očekuju se problemi u snabdevanju strujom tokom praznika

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/12/2021

-

13:27

Radna grupa za energetiku: Ne očekuju se problemi u snabdevanju strujom tokom praznika
Radna grupa za energetiku: Ne očekuju se problemi u snabdevanju strujom tokom praznika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Narednih dana se ne očekuju problemi u snabdevanju energijom, saopšteno je danas posle sednice Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, kojom je predsedavala ministarka energetike Zorana Mihajlović. Na sednici su razmatrani aktuelni podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji, a predstavnici EPS izvestili su članove Radne grupe o zalihama uglja na deponijama, pogonskoj spremnosti blokova u TENT i planovima za njihovo funkcionisanje u skladu sa energetskom situacijom.

"Predstavljene su i aktuelne informacije o prenosnom i distributivnom sistemu, koji funkcionišu bez problema, kao i o funkcionisanju gasnog sektora. Razmatrane su i aktivnosti u vezi sa nabavkom mazuta, u skladu sa iskazanim potrebama za ovim energentom. Kako su naveli predstavnici glavnih energetskih subjekata, narednih dana se ne očekuju problemi u snabdevanju energijom i energentima", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sednici su predstavljene i informacije o dosadašnjem radu operativnog tima za utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa rezervama i kvalitetom uglja u EPS.

Sastanku su pored predstavnika resornog ministarstva, prisustvovali i predstavnici EPS-a, "Elektromreže Srbije", "Elektrodistribucije Srbije", "Srbijagasa", "Transportgasa", NIS-a, Poslovnog udruženja Toplane Srbije, Sekretarijata Grada Beograda, Agencije za energetiku, Republičke direkcije za robne rezerve, RHMZ, "Resavice" , "Srbija kargo".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis