Biznis vesti

Premijerka i privrednici razgovarali o problemima zbog krize u Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2022

-

17:04

Premijerka i privrednici razgovarali o problemima zbog krize u Ukrajini
Premijerka i privrednici razgovarali o problemima zbog krize u Ukrajini - Copyright TANJUG/PKS/Nikola Novaković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarali su danas sa predstavnicima najvećih kompanija koje posluju sa ruskim, ukrajinskim i beloruskim tržištem, o mogućnostima održanja poslovanja i rešavanju problema koje je prouzrokovala krize u Ukrajini, saopštila je PKS.

Predsednik PKS Marko Čadež pozvao je sve privrednike koji su pogođeni krizom u Ukrajini da se jave Privrednoj komori kako bi im pomogli u pogledu transporta robe, platnog prometa i drugih problema.

"Imamo odličnu komunikaciju sa predsednikom Srbije, premijerkom, ministarstvima i svi zajedno pokušamo da reagujemo što pre. Izneti su konkretni predlozi počev od očuvanja industrije građevinskog materijala do izvoza voća i povrća. Moramo da pomognemo privredi da nađe alternativna tržišta kako za plasman svoje robe tako i za uvoz sirovina", rekao je Čadež.

Premijerka Brnabić je istakla da je Vlada Srbije tu da sasluša privrednike, da zajedno analiziraju situaciju i dogovore naredne korake, kako bi privreda, i u ovim teškim uslovima, nastavila poslovanje.

Ona je podsetila i da Vlada Srbije formira radne grupe za različite oblasti sa ciljem zaštite građana i privrede.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis