Biznis vesti

Izabran pobednik na konkursu za ime brzog voza - "Soko" će juriti 200 na sat do Novog Sada

Komentari

Autor: Z. R.

14/03/2022

-

12:45

Izabran pobednik na konkursu za ime brzog voza - "Soko" će juriti 200 na sat do Novog Sada
Izabran pobednik na konkursu za ime brzog voza - "Soko" će juriti 200 na sat do Novog Sada - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Logo

veličina teksta

Aa Aa

Prvi brzi voz koji će saobraćati na liniji između Beograda i Novog Sada zvaće se "Soko". Tako je odlučila komisija na konkursu "Pusti inspiraciju da te vozi". Danas je predstavljeno pobedničko idejno rešenje za logo novog brzog voza koje je osmislio Andrija Arsić.

Kako je Srbijavoz ranije saopštio na adresu organizatora konkursa za izbor imena i vizuelnog identiteta brzih vozova Srbije, stigla je 3.481 prijava, a nagrada je milion dinara.

Tanjug/Rade Prelić

 

Logo čini stilizovana glava sokola u bojama srpske zastave i ćirilični natpis "Soko" ispod nje.

"Uveren sam da danas postavljamo nove digitalne standarde za ovaj vid saobraćaja koji će nas integrisati u Evropu", izjavio je na svečanosti ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Tomislav Momirović.

Na konkursu, koji je zatvoren 21. februara, pravo učešća su imali građani Srbije i pravna lica registrovana u našoj zemlji, a stručni žiri uzeo je u razmatranje sva rešenja koja ispunjavaju uslove konkursa.

Tanjug/Rade Prelić

 

Neki od ključnih kriterijuma bili su da logo i ime ilustruju vrednosti brzih vozova (brzina, jedinstvenost, originalnost, savremenost), kao i da ime mora biti integrisano u logotip.

Preporuka za vas

Komentari (3)

Voko

14.03.2022 15:17

O ukusima ne treba raspravljati, ali je cika morao da dobije nagradu. Igrom slucaja imao sam uvid u nekoliko radova, koje su slali neki poznanici, ovo je gore od svega toga.

Sasa Nikolic

14.03.2022 18:24

https://twitter.com/Xush_Music/status/1503414717125173251 sramota da plagijator mog idejnog rešenja pobedi na konkursu. Sokoli su crnogorci, srbi su orlovi.

Marijeta

14.03.2022 18:33

Prekrseno glavno pravilo konkursa-Ime voza mora biti integrisano u logo. Originalnost takodje upitna,American railroad ima slican logo.

Biznis