Biznis vesti

Mercedesova fabrika u Indiji stala s radom na nekoliko sati - krivac nisu ni čipovi, ni sankcije, već divlja mačka

Komentari

Autor: Jutarnji, Euronews Srbija

28/03/2022

-

19:36

Mercedesova fabrika u Indiji stala s radom na nekoliko sati - krivac nisu ni čipovi, ni sankcije, već divlja mačka
Mercedesova fabrika u Indiji stala s radom na nekoliko sati - krivac nisu ni čipovi, ni sankcije, već divlja mačka - Copyright Printscreen/YouTube/Wildlife SOS, Google Earth

veličina teksta

Aa Aa

Ovih dana sve su češće vesti o prekidima proizvodnje u fabrikama automobila, a obično su glavni uzroći nedostanak automobilskih čipova ili problemi koji potiču iz sankcija uvedenih Rusiji. Međutim, pre nekoliko dana jedna fabrika u indijskoj državi Maharaštra, zatvorila se privremeno iz sasvim neobičnih razloga, prenosi Jutarnji.

Naime, uzrok zastoja rada u Mercedesovoj fabrici, bio je leopard koji je ušao u objekat i lutao nekoliko sati. To je, razumljivo, uznemirilo zaposlene, koji srećom, nisu pokušali da preuzmu stvar u svoje ruke.

Šumsko odeljenje za divlje životinje i organizacija "Wildlife SOS" predvodili su misiju spasavanja izgubljenog i uplašenog leoparda.

Ekipe su ga na kraju zatekle oko jedne proizvodne jedinice iza gomile kutija i paleta, nakon čega su uspele da ga s bezbedne udaljenosti umire i udalje od fabrike.

Kako prenosi Wildlife SOS, leopard je mužjak star oko tri godine, a spasavanje je trajalo oko četiri sata, dok je rad fabrike pauziran na oko šest. Mladi leopard je trenutno pod medicinskim nadzorom, a kasnije će biti pušten u divljinu.

Iako ovakvi naslovi mogu privući pažnju, problem je mnogo dublje prirode. Naime, ovaj incident odražava gubitak staništa divljih životinja – a prema Wildlife SOS-u, leopard je verovatno ušao u fabriku zbog izgradnje sličnih objekata oko šumskih područja. Inače, u Maharaštri živi jedna od najvećih populacija leoparda na svetu.

Dakle, postoji mogućnost da se tako nešto ponovi. Srećom, incident se završio tako što niko nije povređen, uključujući i leoparda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis