Biznis vesti

Srbija i Emirati će potpisati sporazum o saradnji u oblasti inovacija i novih tehnologija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2022

-

12:30

Srbija i Emirati će potpisati sporazum o saradnji u oblasti inovacija i novih tehnologija
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Omar Al Olama postigli su dogovor da dve zemlje u najbližoj budućnosti potpišu sporazum o saradnji u oblasti inovacija i novih tehnologija, saopštila je pres služba Vlade Srbije.

Popović i Al Olama sastali su se u okviru Svetskog samita Vlada koji se danas i sutra održava u Dubaiju. Na sastanku je potvrđena spremnost Srbije i UAE za produbljivanje bilateralne saradnje u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, a najavljeno potpisivanje sporazuma jedan je od konkretnih koraka koji se preduzimaju u tom pravcu.

Popović je uputio poziv ministru Al Olamu da poseti Beograd i da se lično uveri u to kako se Srbija razvija u oblasti informacionih tehnologija, ali i u izgradnji puteva, bolnica, železničkog saobraćaja i pametnih gradova.

Promo

 

Svetski samit Vlada održava se od 29. do 30. marta u Dubaiju. Skupu prisustvuje više od 4.000 učesnika, iz 190 zemalja, a od toga približno 200 ministara i 20 premijera i šefova država. U okviru Samita biće organizovane brojne diskusije u cilj kreiranja novih državnih politika za suočavanje sa globalnim izazovima u oblasti ekonomije, energetike, zdravstva, ekologije i inovacija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis