Biznis vesti

Magazin Diplomacy&Commerce dodelio nagrade kompanijama i pojedincima: Priznanje za održivo poslovanje i humanitarni rad

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/04/2022

-

17:00

Magazin Diplomacy&Commerce dodelio nagrade kompanijama i pojedincima: Priznanje za održivo poslovanje i humanitarni rad
Magazin Diplomacy&Commerce dodelio nagrade kompanijama i pojedincima: Priznanje za održivo poslovanje i humanitarni rad - Copyright Promo/Dalibor Danilović

veličina teksta

Aa Aa

Magazin Diplomacy&Commerce, sindikacija londonskog The Economist časopisa, proslavio je svoj šesti rođendan juče u hotelu Mona Plaza u Beogradu. Na događaju su uručene i nagrade pojedincima, kompanijama i organizacijama koji se ističu u humanitarnom radu, održivom poslovanju i zelenim projektima, digitalizaciji i biznis inovacijama, razvoju umetnosti i kulture, kao i unapređenju bilateralne saradnje, privrednog ambijenta, uslova poslovanja i društva u celini.

Predsednik Color Press Grupe, Robert Čoban je rekao da su pandemija korona virusa i rat u Ukrajini preoblikovali naše živote kao nijedan drugi događaj u poslednje dve decenije. On je podsetio i da se u februaru ove godine navršilo 30 godina od osnivanja Color Press Grupe.

"Tri decenije ratova, hiperinflacije, NATO bombardovanja, atentata na visoke političke zvaničnike, globalne ekonomske krize, pandemije... I mi smo još tu, kao i vi. Kao što sam rekao na proslavi našeg prvog rođendana – nastavljamo da radimo kao i obično", rekao je Čoban.

Diplomacy&Commerce nagrade su dodeljene u ukupno dvanaest kategorija. Članovi žirija su bili Marko Čadež predsednik Privredne komore Srbije ujedno i predsednik žirija, kao i predstavnici deset bilateralnih komora i asocijacija u Srbiji.

Promo/Dalibor Danilović

 

Direktorka magazina Ruža Veljović rekla je da je među nominovanim bilo više od 80 kompanija i organizacija i da zadatak nije bio nimalo lak.

"I ove godine smo želeli da sa predstavnicima bilateralnih komora i poslovnih asocijacija u Srbiji čiji smo članovi od osnivanja, nagradimo sve one koji svojim radom i aktivnostima doprinose da naše društvo i naša zemlja budu bolje mesto za rad i život“, zaključila je Veljović.

Partneri na proslavi su bili Telekom Srbija, Coca-Cola sistem, British motors, Heineken Srbija, Philip Morris International, 13. jul Plantaže i rakija Šamar koja je premijerno predstavljena na događaju. Proslavi su prisustvovali brojni gosti, predstavnici Vlade Srbije, diplomatskog kora, političkog, kulturnog i javnog života Srbije.

Nagrade za humanitarni rad i poslovanje

Nagrade su osvojili MK Group za najbolju društveno odgovornu kompaniju, za projekat podrške zdravtsvenim radnicima i ustanovama tokom pandemije. Nestle Adriatic kompanija je za projekat doniranja hrane i doprinos borbi protiv siromaštva osvojila nagradu za najbolju društveno odgovornu kampanju.

Tijana Palkovljević, upravnica Galerija Matice srpske je primila nagradu za doprinos razvoju umetničkog stvaralaštva i očuvanju kulturne baštine. Nagrada za humanitarnost otišla je u ruke Generali Osiguranje Srbija, za projekat  “The Human Safety Net”, dok je UniCredit banka sovojila nagradu za zelene projekte i održivi razvoj. Svetski lider u inovacijama, kompanija ABB je primila nagradu za biznis invoacije i digitalne transformacije.

Promo/Dalibor Danilović

 

Nagrada za unpređenje  uslova za poslovanje i privrednog ambijenta dodeljena je Savetu stranih investitora, a za unapređenje bilateralne saradnje Privrednoj komori Srbije. Posebna nagrada za doprinos razvoju zelenih projekata i održivosti pripala je kompaniji Heineken Srbija, dok je za doprinos razvoju lokalne samouprave i zajednice nagradu primila Coca-Cola sistem u Srbiji. Erste Banka je nagradjena za projekat razvoja finansijske pismenosti društva. Kruna događaja bila je uručenje nagrade za doprinos razvoju društva u celini Brankici Janković, Poverinici za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije.

Komentari (0)

Biznis