Biznis vesti

Evropska investiciona banka: Četiri milijarde evra za zemlje koje su primile izbeglice iz Ukrajine

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2022

-

21:59

Evropska investiciona banka: Četiri milijarde evra za zemlje koje su primile izbeglice iz Ukrajine
Evropska investiciona banka: Četiri milijarde evra za zemlje koje su primile izbeglice iz Ukrajine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Evropska investiciona banka (EIB) objavila je da će sa četiri milijarde evra pomoći članicama Evropske unije koje su primile ukrajinske izbeglice, a uz to, pomoći će im i u razvitku glavne socijalne infrastrukture, kao deo paketa solidarnosti EIB prema Ukrajini.

"Svi smo deprimirani užasnim razaranjem Ukrajine i njenih građana, miliona ljudi, koji su pobegli iz zemlje tražeći mir i stabilnost. Horor kojem prisustvujemo samo pojačava našu odlučnost da delujemo", kazao je predsednik EIB Verner Hojer.

Prema novom EIB programu, koji čeka na odobrenje borda direktora EIB, planira se finansiranje ključnih društvenih institucija za pružanje javnih usluga izbeglicama, u šta ulazi smeštaj, škole, bolnice i obdaništa, preneo je Ukrinform.

EIB podseća da je bord direktora već odobrio paket solidarnosti za Ukrajinu 4. marta, a kao deo tog paketa, u periodu između 8. i 25. marta, banka EU je isplatila 668 miliona evra hitne podrške vladi Ukrajine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis