Biznis vesti

Brnabić i Matić obišle radove na putu preko Radana planine: Nova buduća destinacija za domaće i strane turiste

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2022

-

21:50

Brnabić i Matić obišle radove na putu preko Radana planine: Nova buduća destinacija za domaće i strane turiste
Brnabić i Matić obišle radove na putu preko Radana planine: Nova buduća destinacija za domaće i strane turiste - Copyright FOTO TANJUG/ MTTT/ MARINA JANCEVIC

veličina teksta

Aa Aa

Područje južne Srbije je predeo izvanredne pejzažne raznolikosti, lepote i atraktivnosti i upravo će izgradnja puta preko Radan planine omogućiti potpuni procvat turističkog potencijala, istakla je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić prilikom obilaska početka radova na tom putu za jedno sa premijerkom Anom Brnabić.

Brnabić i Matić obišle su danas početak radova na putu preko Radan planine, kao i radove na rekonstrukciji banjskog kompleksa "Žubor" u Kuršumlijskoj banji, saopšteno je iz Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

"Projektima razvoja i uređenja oblasti južne Srbije izgradiće se potpuno novi profil zdravstvene, kulturne i turističke destinacije za domaće i inostrane turiste", rekla je ministarka Matić.

Tanjug/VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

 

Matić je poručila da će obnova i dalji razvoj ponude Kuršumlijske banje omogućiti turistički procvat celokupne Kuršumlije i pozicionirati ovu destinaciju kao prioritetnu banjsku oazu, ali i doprineti ekonomskom rastu cele južne Srbije.

Izgradnjom puta preko Radan planine gotovo tri puta će se skratiti vreme dosadašnjeg putovanja i spojiće se dva okruga - Jablanički i Toplički, izjavila je Brnabić.

"Počeli su radovi na putu preko Radan planine od Prolom banje, preko Begovića Groba do Gajtanskih Vrata i Caričinog grada. Ovaj put povezaće Caričin grad, Sijarinsku Banju, Prolom banju, Ðavolju Varoš, Kuršumlijsku i Lukovsku banju i arheološko nalazište Pločnik. Svi ovi turistički biseri naše zemlje biće infrastrukturno povezani. Menjamo perspektivu čitavog juga Srbije i dajemo sve od sebe da svim građanima obezbedimo bolji kvalitet života", dodala je ona.

Tanjug/VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

 

Vlada Srbije je, po uzoru na uspešno sprovođenje niza projekata za revitalizaciju zapadne Srbije, Ovčarsko-Kablarske klisure, u oktobru 2021. godine osnovala Međuresornu radnu grupu za uređenje i razvoj južne Srbije, na teritoriji grada Leskovca i Prokuplja, opština Kuršumlija, Lebane, Medveđa i Bojnik, navodi se u saopštenju.

Međuresornom grupom predsedavaju Kabinet predsednice Vlade i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a ostali članovi su: Ministarstvo za zaštitu životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo privrede, Razvojna agencija Srbije, JP Putevi Srbije, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Privredna komora Srbije, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Jablanički i Toplički upravni okrug.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis