Biznis vesti

Nemački ministar ekonomije: Ne prepustiti emocijama odluku o embargu na rusku naftu

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2022

-

17:28

Nemački ministar ekonomije: Ne prepustiti emocijama odluku o embargu na rusku naftu
Nemački ministar ekonomije: Ne prepustiti emocijama odluku o embargu na rusku naftu - Copyright Tanjug AP/John MacDougall

veličina teksta

Aa Aa

Nemački ministar ekonomije i klimatske akcije Robert Habek poručio je danas da je važno da se ne dopusti da odluka o uvođenju embarga na rusku naftu bude vođena emocijama.

"Nemačka je spremna da podrži zabranu uvoza ruske nafte, ali ta odluka mora biti pripremljena na odgovarajući način i takođe treba da uzme u obzir zavisnost drugih zemalja EU od ruskih isporuka", rekao je Habek novinarima u Briselu pre početka hitnog sastanka ministara EU o energetici, prenosi Rojters.

On je istakao da je stav Nemačke da se moraju dobro pripremiti svi koraci, kako ne bi došlo do ekonomske situacije koja ne može da se kontroliše.

"Između procena energetske zavisnosti zemalja od Rusije i potrebe da ujedinjeno nastavimo (sa sankcijama) postoji razlika o kojoj treba da razgovaramo", naveo je Habek.

Dodao je da je Nemačka postigla veliki napredak u pogledu smanjenja zavisnosti od uglja i nafte i da je na putu da to isto učini i sa gasom, ali da je drugim zemljama potrebno malo više vremena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis