Biznis vesti

Nemački VNG saopštio da će evre za ruski gas ubuduće prosleđivati Gasprombanci koja će ih pretvarati u rublje

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2022

-

11:51

Nemački VNG saopštio da će evre za ruski gas ubuduće prosleđivati Gasprombanci koja će ih pretvarati u rublje
Nemački VNG saopštio da će evre za ruski gas ubuduće prosleđivati Gasprombanci koja će ih pretvarati u rublje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka kompanija VNG, koja se bavi uvozom gasa, ubuduće će prosleđivati evre za ruski gas Gasprombanci i ne očekuje probleme u pretvaranju u rublje, saopšteno je iz kompanije. Time, kako prenosi Rojters, uspunjen je najvažniji zahtev Moskve u okviru novog načina plaćanja za gas.

VNG koja se nalazi u većinskom vlasništvu nemačkog regionalnog snabdevača EnBW, objašnjava da je sve u skladu sa sankcijama i da sve ima za cilj da se obezbedi snabdevanje i ekonomska stabilnost.

"Mi ćemo i dalje dobijati račun u evrima i uplatićemo svotu u evrima na račun kod Gasprombanke u skladu sa postupkom, tako da naš snabdevač može dobiti blagovremeno uplate“, ističe VNG u saopštenju.

VNG naglašava da polazi od toga da neće biti problema u zameni evre u rublje. Takođe su istakli da nije bilo problema u otvaranju računa u Gasprombanci. Kompanija nije želela da reaguje na upit da li je otvoreno dva žiro računa, jedna u evrima, a drugi u rubljima.

VNG je pored Uniper-a i RWE jedan od najvećih uvoznika ruskog gasa u Nemačkoj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis