Biznis vesti

Otvorena punioca gazirane vode Rosa Homolje, Vučić: Kada bismo imali više ovakvih stvari...

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2022

-

12:55

Otvorena punioca gazirane vode Rosa Homolje, Vučić: Kada bismo imali više ovakvih stvari...
Otvorena punioca gazirane vode Rosa Homolje, Vučić: Kada bismo imali više ovakvih stvari... - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U naselju Neresnica, nedaleko od Kučeva, danas se svečano je otvorena punionica gazirane vode Rosa Homolje, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik je obišao fabriku, a zaposleni su mu objasnili princip rada, i ukazali na veliki kvalitet vode koja se tu vadi i puni.

"Tajna" vode koja se proizvodi u pogonu "Rosa Homolje" je u velikom procentu kalcijuma. Jedna od zaposlenih kao tehničar obezbeđivanja kvaliteta vode, prenela je Vučiću da u fabrici strogo vode računa o visokom kvalitetu vode koja će izaći na tržište.

"Kada bismo imali ovakvih stvari imali više, za stotine sela. Kada god uzmete Koka kolu, oni ulažu na siguran način", rekao je Vučić.

Predstavnik kompanije rekao je predsedniku da su dugo tražili vodu za gaziranje, i trebalo je nekoliko godina da se nađe dobar izvor, što su na kraju i uspeli na istoku Srbije. Vučić je konstatovao da se mora pronaći novac za kanalizacioni prsten oko Vlasine, što je oko 16 miliona evra.

Rosa Homolje novi je član Koka-Kola porodice i na tržištu Srbije dostupna je od sredine aprila, a akvizicija ove fabrike završena je krajem novembra meseca prošle godine.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Na ovaj način domaće tržište voda obogaćeno je prirodnom gaziranom vodom, sa obronaka čistih homoljskih planina. U pitanju je voda visokog kvaliteta i odličnog mineralnog sastava, sa visokim sadržajem kalcijuma, koja dolazi pod poznatim brendom Rosa.

Nova gazirana voda Rosa Homolje, koja se puni u Neresnici, opština Kučevo, dostupna je na tržištu u PET pakovanjima od 0,5 l i 1,5 l.

Pored predsednika Vučića, otvaranju su prisustvovali i ambasador SAD Kristofer Hil, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministar zadužen za nedovoljno razvijene opštine Novica Tončev, generalni direktor Koka - Kole HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov, kao i generalni direktor franšize u kompaniji Koka-Kola Srbija, Crna Gora i Severna Makedonija Luka Santandrea.

"Geotermalne vode i turizam potencijal za razvoj Kučeva"

Vučić je rekao da se sprovode radovi na rekonstrukciiji puteva, i da razvoj geotermalnih voda i turizam predstavljaju potencijal za razvoj Kučeva. Istakao je da će pre septembra krenuti radovi na rekonstrukciji puta Kučevo-Petrovac, da će biti rekonstruisan i put Turija-Tumane.

"Nadam se da ćemo moći da počnemo radove na razvoju geoteramalnih voda i turizmu, jer je to ogromna šansa za razvoj ovog kraja", objasnio je on. Ukazao je da je potrebno voditi računa i o manjim stvarima kao što je most, te istakao da će biti završena rekonstrukcija bolnice.

"Borimo se za stabilnost, veće plate i penzije. Hvala što ste verovali u ozbiljnost i stabilnost. Zajednički možemo da napravimo mnogo toga i počnemo da vraćamo naše ljude", rekao je on. Vučić je ukazao da je Kučevu potreban još jedan veliki investitor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis