Biznis vesti

Elektroprivreda Crne Gore objavila uslove za kupovinu 10 odsto svojih akcija

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2022

-

15:19

Elektroprivreda Crne Gore objavila uslove za kupovinu 10 odsto svojih akcija
Elektroprivreda Crne Gore objavila uslove za kupovinu 10 odsto svojih akcija - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Elektroprivreda Crne Gore AD oglasila je javnu prodaju paketa svojih akcija od 11,8 miliona po minimalnoj ceni od 8,63 evra po akciji, objavljeno je na internet stranici te državne kompanije.

Pravo da daju ponudu imaju energetske kompanije instalisanih kapaciteta od najmanje 100 MW ili sa osnovnim kapitalom od najmanje pola milijarde evra ili investicioni fondovi koji imaju pozitivan finansijski rezultat najmanje tri godine, kapital od milijardu evra i ulaganje od 100 miliona evra u energetski sektor u poslednjih pet godina.

Ponude se dostavljaju zaključno sa 1. avgustom kada će biti i otvorene, a isključivi kriterijum za njihovo vrednovanje je ponuđena cena.

EPCG je objasnila da akcije u vrednosti 10 posto osnovnog kapitala prodaje radi realizacije ugovora o put opciji sa A2A.

Navodi da su te akcije otkupljene od italijanske kompanije za 52,8 miliona evra, te da se moraju otuđiti do 26. septembra jer će u suprotnom biti poništene.

U vlasništvu Crne Gore je 88,6 procenata akcija EPCG, sama kompanija vlasnik je 10 posto, ostala pravna i fizička lica 1,35 procenata, dok osnovni kapital iznosi 769,9 miliona evra.

EPCG je jedini vlasnik Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, Rudnika uglja Pljevlja, beogradskog EPCG, i EPCG-Solar-Gradnje iz Nikšića, a 51 posto vlasništva ima u danilovgradskoj Zeta energy.

Komentari (0)

Biznis