Biznis vesti

Puštena u saobraćaj još jedna deonica obilaznice oko Zrenjanina duga 3,7 kilometara - kraj radova za dve godine

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2022

-

11:45

Puštena u saobraćaj još jedna deonica obilaznice oko Zrenjanina duga 3,7 kilometara - kraj radova za dve godine
Puštena u saobraćaj još jedna deonica obilaznice oko Zrenjanina duga 3,7 kilometara - kraj radova za dve godine - Copyright MGSI Đ.K.

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pustili su danas u saobraćaj deonicu obilaznice oko Zrenjanina dugu 3,7 kilometara.

"Ponosan sam što smo uspeli da završimo četvrti sektor obilaznice oko Zrenjanina, jer su obilaznice ključne za izmeštanje teretnog saobraćaja iz grada. Tada je manja emisija štetnih gasova i bolji su preduslovi za razvoj industrije", rekao je ministar Momirović.

Dodao je da će na proleće početi i izgradnja petog sektora obilaznice, dužine oko 4 kilometra, sa ciljem da se sav teretni saobraćaj u perspektivi izmesti iz grada.

"Cilj Vlade Srbije jeste da Zrenjanin bude industrijski centar ne samo Vojvodine nego i cele Srbije. Očekujemo da ćemo duplirati ekonomiju u ovom gradu i da će on postati motor razvoja naše zemlje", rekao je Momirović.

MGSI Đ.K.

 

Salapura je naveo da je tema obilaznice oko ovog grada aktuelna skoro 40 godina i da je prva deonica završena davne 1987. godine.

"Otvaranjem ove saobraćajnice izmešta se veliki deo tranzitnog teretnog saobraćaja iz grada, pre svega sa državnih puteva koji imaju funkciju prikupljanja saobraćaja iz pravca Kikinde, Novog Sada, Crnje, Bečeja, Temišvara. Imaćemo manje vozila u gradu, manje gužve, manje zagađenje i manje habanje gradskih ulica", istakao je on.

Prema njegovim rečima, izgradnjom poslednje deonice biće izmešten i saobraćaj koji ide iz Beograda i sa najavljenim auto-putem završava se zaobilazni prsten oko grada Zrenjanina.

Ocenio je da je obilaznica oko Zrenjanina nova razvojna šansa za ovaj grad i izrazio nadu da će i ta poslednja deonica biti završena u naredne dve godine.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Pobesneli Laloš

09.08.2022 12:33

Verovanje je da je pas više besan ako ostane kratkog repa. Lala je zato svakog dana, da bi bio besan, sekao keru rep po jedan centimetar, da ga ne boli ako ga celog otfikari. Tako i ovi, kad im zatreba hvale se da je gotov još jedan deo obilaznice, a magistrala sa svim ogromnim šleperima tutnji kroz centar grada. Poslednih godina su potrošene milijarde, a uzeće još više narodnih para kad krene druga obilaznica rađena za gumaru, mega kineskog zagađivča

Biznis