Biznis vesti

Momirović: Ubrzaćemo radove da otvorimo celu obilaznicu oko Beograda do kraja marta

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2022

-

15:15

Momirović: Ubrzaćemo radove da otvorimo celu obilaznicu oko Beograda do kraja marta
Momirović: Ubrzaćemo radove da otvorimo celu obilaznicu oko Beograda do kraja marta - Copyright MGSI/Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas, tokom obilaska radova na obilaznici oko Beograda, da očekuje da poslednjeg dana marta 2023. radovi budu potpuno završeni.

"Očekujem da u narednih šest meseci ubrzamo radove kako bi priča o obilaznici otišla u istoriju. Milioni vozila svakog leta pređu preko Gazele krećući se iz Zapadne Evrope ka Bliskom istoku i mi moramo da završimo obilaznicu da bismo ceo tranzit pomerili iz centra grada, da oslobodimo Gazelu i Beograđanima omogućimo komfornu saobraćajnu komunikaciju", rekao je Momirović.

On je podsetio da je sektor 6 poslednji deo Obilaznice, ocenivši da je to i najvažnija deonica, čijim završetkom će posle 32 godine biti završena i Obilaznica.

"Neverovatan broj problema smo rešili. Iselili smo više od 600 ljudi u poslednjih nekoliko godina. Veliki radovi su u toku, veliki izazovi su iza nas i očekujem sad da se maksimalno ubrzamo i u narednih šest meseci da završimo ove radove", poručio je Momirović.

MGSI/Đorđe Krstić

 

Sektor 6 se na dužini od 9,6 kilometara prostire od tunela Straževica do Bubanj Potoka.

Šef projekta u preduzeću Putevi Srbije Aleksandar Kostadinović rekao je da je u toku asfaltiranje glavne trase obilaznice i da je planirano da do kraja godine budu okončan veliki deo radova, ali da je ostalo još dosta posla.

"Koristimo ovo lepo vreme za preostale radove. Danas radimo jedan sloj asfalta na glavno trasi u zoni petlje Avala. Ove godine ćemo pokušati da stavimo celu trasu pod dva sloja asfalta, a da za iduću godinu ostane završni sloj, da završimo ove godine betonsku konstrukciju na mostovima petlje Avala i da završimo gradnju tunela ''Beli potok'' i krajem godine da krenemo sa njegovim opremanjem", precizirao je Kostadinović.

MGSI/Đorđe Krstić

 

Sektor 6 Obilaznice ima ukupno 11 objekata od kojih su najveće petlje Avala i Bubanj Potok i tunel Beli Potok.

Dužina čitave obilaznice od Mosta na Savi do Bubanj Potoka je 20,4 kilometra, a radove izvode kompanije "Power C hina" i azaberdžanski "Azvirt".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis