Biznis vesti

Objavljene cene goriva za narednu nedelju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/09/2022

-

13:20

Objavljene cene goriva za narednu nedelju
Objavljene cene goriva za narednu nedelju - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas na pumpama biti 213 dinara, dok će benzin koštati  172 dinara, saoptilo je mInistarstvo trgovine. Gorivo je toliko koštalo i prethodne nedelje. 

Vlada Srbije je danas na sednici usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, imajući u vidu da je tržište još nestabilno i da je zato neophodno produžiti period važenja ograničenja cena tih proizvoda, koja je oročena na period do 31. oktobra.

Izmenjena je i Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte i njeno važenje je, takođe, produženo do kraja oktobra.

"Izmenjena odluka je doneta s obzirom na aktuelnu situaciju u vezi sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana, kao i očuvanja privredne stabilnosti", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Podsetimo, Vlada Srbije je cenu goriva prvi put ograničila u martu i od tada svakog petka do 15 sati, utvrđuje i objavljuje najvišu maloprodajnu cenu, koja važi narednih sedam dana.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis