Biznis vesti

Energetski vaučeri za najugroženije stanovnike u Vojvodini - najviše sredstava izdvojeno za Vrbas i Kovin

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2022

-

13:50

Energetski vaučeri za najugroženije stanovnike u Vojvodini - najviše sredstava izdvojeno za Vrbas i Kovin
Energetski vaučeri za najugroženije stanovnike u Vojvodini - najviše sredstava izdvojeno za Vrbas i Kovin - Copyright Tanjug AP/Aurel Obreja

veličina teksta

Aa Aa

Za vaučere za nabavku energenata u iznosu od 15.000 dinara, koje će dobiti najugroženiji stanovnici 17 opština u AP Vojvodini, ukupno je izdvojeno 49,9 miliona dinara.

U dokumentu, objavljenom u pokrajinskom Službenom listu, navodi se da će preko lokalnih samouprava ova podrška za nabavku ogreva stići do 3.330 domaćinstava.

Prema potrebama najveći deo pokrajinske pomoći biće za 430 domaćinstava u Vrbasu, sledi Kovin sa 340, Apatin - 290, Kanjiža sa 260, te Senta i Novi Bečej gde će vaučeri stići do 240 najugroženijih domaćinstava.

Za ovu namenu novac je izdvojen iz tekuće budžetske rezerve Pokrajine.

Inače, vaučere će dobiti i građani tri loalne samouprave koje su same izvdojile sredstva - Sremska Mitrovica, Sombor i Ruma.

Građani Sremske Mitrovice će moći da računaju na pomoć od 10.000 dinara za nabavku ogreva ili plaćanje računa za grejanje, a upravo ovaj grad prvi je u Srbiji uveo ovu vrstu pomoći građanima.

"Grad je doneo odluku o subvencijama u vidu energetskih vaučera za građane kako bi prevazišli poteškoće u nabavci energenata. Sa vaučerima će moći da plaćaju račune izdate od JKP "Toplifikacija" i da refundiraju troškove za ogrev. Oni će morati da podnesu zahtev i otpremnicu ili račun iz firme u kojoj su kupili ogrev. Uslov je da prihod po članu domaćinstva ne bude veći od 25.000 dinara. Komisija će određivati ko ima pravo na vaučere", rekao je za Euronews srbija Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis