Biznis vesti

Energetski vaučeri za stanovnike još 17 vojvođanskih opština - dobiće po 15.000 dinara za ogrev i račune za grejanje

Komentari

Autor: Tanjug / Euronews Srbija

26/10/2022

-

14:01

Energetski vaučeri za stanovnike još 17 vojvođanskih opština - dobiće po 15.000 dinara za ogrev i račune za grejanje
Energetski vaučeri za stanovnike još 17 vojvođanskih opština - dobiće po 15.000 dinara za ogrev i račune za grejanje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku da za 3.330 građana u 17 vojvođanskih opština dodeli po 15.000 dinara kao pomoć u nabavci energenata, a tri lokalne samouprave Sremska Mitrovica, Ruma i Sombor su ranije odlučile da iz sopstvenih sredstava svojim socijalno ugroženim građanima pomognu subvencijama u vidu energetskih vaučera.

Kako je Euronews Srbija već pisao, prva je takvu odluku donela Sremska Mitrovica, čiji će građani sa niskim primanjima dobiti vaučere u vrednosti od po 10.000 dinara za nabavku energenata.

Kako je objasnio načelnik gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dragan Riđošić, Mitrovčani će sa vaučerom moći da plate račun JKP Toplifikacija. Osim subvencije biće moguća i refundacija troškova nabavke ogrevnog drveta, peleta, mazuta i uglja.

Vrednost subvencija u Rumi iznosi 15.000 dinara, a izuzetno iznosi 3.000 dinara za korisnike koji su energetski ugroženi kupci u skladu sa Uredbom o energetski ugroženom kupcu.

Kako je navedeno na sajtu opštine Ruma, proveru da li je domaćinstvo energetski ugroženi kupac, radiće Komisija kod Odeljenja za društvene delatnosti opštinske uprave, a pravo da učestvuju na javnom pozivu imaju domaćinstva čiji ukupni mesečni prihod i primanja ne prelaze 25.000 dinara po članu. Prijave se podnose do utroška sredstava a najkasnije do 17. novembra.

Prvobitni rok za prijavljivanje u Somboru je bio 25. oktobar ali je produžen pa građani mogu da se prijavljuju do utroška sredstava.

Socijalno ugroženim Somborcima će biti dodeljivani vaučeri u iznosu od po 15.000 dinara, a kako je navedeno na zvaničnom gradskom sajtu, njima će građani moći da plate račune za utrošenu toplotnu energiju ili da nabave ogrev - drvo, pelet, brikete.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis