Biznis vesti

Kripto bogataš izgubio 14,6 milijardi dolara u danu - spavao u kancelariji, svoja obećanja nazvao glupim

Komentari

Autor: Coindesk

09/11/2022

-

21:34

Kripto bogataš izgubio 14,6 milijardi dolara u danu - spavao u kancelariji, svoja obećanja nazvao glupim
Sem Bankman-Frid - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor kompanije "FTX", Sem Bankman-Frid, nije više na Blumbergovom indeksu milijardera nakon što je njegovo procenjeno bogatstvo palo za skoro 94 odsto, odnosno izgubio je 14,6 milijardi dolara u samo jednom danu, pa je sada procenjen na oko 991,5 miliona.

Izvršni direktor kompanije "Binance", Čangpeng Žao, objavio je da je potpisao sporazum o preuzimanju kompanije "FTX" nakon porasta zabrinutosti oko nelikvidnosti kopmanije Bankman-Firda, što je dovelo do usporavanja podizanja novca i pada cene izvornog tokena "FTX-a". 

Pre nego što je počela da opada vrednost njegove kompanije, Bankman-Frid je imao bogatstvo procenjeno na 15,2 milijarde dolara, ali prema Blumbergu, 14,6 milijardi je zbrisano preko noći, prenosi "Coindesk".

Njegov brzi uspon ka finansijskom uspehu, u kombinaciji sa njegovom relativnom mladošću i ekscentričnom ličnošću – uključujući navodnu sklonost ka spavanju na "lejzi begu" u kancelariji – učinili su da Bankman-Frid postane jedan od omiljenih ljudi u kripto industriji.

Kao "efikasni altruista", Bankman-Frid je dao velika obećanja ranije ove godine da će donirati većinu svog bogatstva, u to vreme procenjenog na 21 milijardu dolara, u dobrotvorne svrhe. 

Takođe je obećao da će potrošiti do milijardu dolara za podršku političkim kandidatima koji se zalažu, slično kao i on, za bolju pripremu za buduće pandemije.

Iako je Bankman-Frid potrošio oko 40 miliona dolara uoči američkih međuizbora, kasnije je odustao od svog obećanja, nazvavši to "glupim citatom".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis