Biznis vesti

Pošta pustila u rad novu mašinu za sortiranje pošiljki

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2022

-

14:50

Pošta pustila u rad novu mašinu za sortiranje pošiljki
Pošta pustila u rad novu mašinu za sortiranje pošiljki - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Nova mašina, trakasti transporter danas je puštena u rad u tehnološkom prostoru najvećeg Regionalnog poštansko-logističkog centra u Zemunu čime će se značajno unaprediti proces manuelnog sortiranja pošiljki do 50 kilograma koje ne mogu biti sortirane na drugi način, odnosno automatizovano.

Kako su objasnili u saopštenju JP Pošta Srbije, reč je o modularnoj mašini koja se lako prilagođava obliku prostora u kom se obavljaju radni procesi, uz mogućnosti podešavanja brzine i promene smera kretanja, a u značajnoj meri će olakšati rad zaposlenih, kao i uvođenje u posao novih izvršilaca, te svesti na minimum pređeni put sa teretom i ubrzati celokupan proces sortiranja pošiljaka.

"Strateško opredeljenje Pošte Srbije je kontinuirano unapređenje logističkih kapaciteta, automatizacija i digitalizacija u skladu sa zahtevima korisnika i institucijama države, kao i razvojem respektabilne konkurencije", rekao je danas v.d. direktora Pošte Zoran Ðorđević.

On je dodao da će u regionalnim i lokalnim poštanskim centrima biti nastavljeno obezbeđivanje neophodnih kapaciteta za povećanje obima postojećih usluga.

"Pored mašina za automatizovano sortiranje pošiljaka koje već posedujemo, nastavljamo sa ulaganjima u nove mašine i opremu i automatizaciju radnih procesa svuda gde je to moguće, u funkciji boljih i efikasnijih eksploatacionih procesa sortiranja, pretovara, transporta, skladištenja, komisioniranja i drugih komercijalnih tržišnih zahteva, na projektovanom nivou kvaliteta usluga", rekao je Ðorđević.

Komentari (0)

Biznis