Biznis vesti

Završeni radovi na konstrukciji Kule Beograd: Visoka je 168 metara i kao takva najviša je u ovom delu Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

01/07/2021

-

12:12

Završeni radovi na konstrukciji Kule Beograd: Visoka je 168 metara i kao takva najviša je u ovom delu Evrope
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Radovi na konstrukciji Kule Beograd u okviru projekta Beograd na vodi su završeni, a obeležavanju završetka radova, na poslednjem spratu kule, prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić.

Događaju prisustvuju direktor kompanije "Eagle Hills" Muhamed Alabar, ministar finansija Siniša Mali, predstavnici gradske vlasti.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Kula Beograd visoka je 168 metara i kao takva najviša je zgrada u našoj zemlji i ovom delu Evrope.

Ima 42 sprata, a na vrhu, odakle se pruža pogled na celu prestonicu, nalaziće se vidikovac.

Kako je ranije najavljeno, kada u potpunosti bude završena Kula Beograd imaće 220 stanova i 305 parking mesta, a u njoj će se nalaziti hotel i apartmani "Sent Redžis", kao i restoran.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Takođe zgrada će direktno biti povezana sa susednim tržnim centrom "Galerija Beograd", koji je takođe deo projekta Beograd na vodi.

Prema prvobitnom projektu kula je trebalo da bude još viša, pa je tako 2014. godine objavljeno da će imati čak 220 metara da bi kasnije, u martu 2016. na javnoj prezentaciji u Gradskoj upravi bila "skraćena" na sadašnjih 168 metara.

Alabar: Kula Beograd obogatiće živote građana

Kula Beograd će obogatiti živote građana, izjavio je direktor kompanije "Eagle Hills" Muhamed Alabar i izrazio nadu da će ta građevina biti simbol celog regiona i Evrope.

"Ovo je veoma emotivan trenutak za mene. Nije toliko stvar u visokim zgradama i kulama, već mnogo vise od toga. To je mogućnost da budete hrabri i da sanjate", rekao je Alabar, koji je danas sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem simbolično izlio beton na Kuli Beograd, čime je zvanično obeležen završetak radova na konstrukciji te građevine.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Alabar je rekao da je ovo veoma važno za sve nas jer je, kako je istakao, za ljudska bića i lidere najneverovatniji trenutak u životu kada postignu nešto.


"Ovde uopšte nije reč o visokoj zgradi, već o ljudskom ponosu, ponosu zemlje i naroda da pokažu svetu da mu pripadaju. Za mene, čoveka koji dolazi sa Bliskog istoka, to je veoma emocionalna izjava, da smo pođednako dobri i ponosni na svoj narod, grad, zemlju. Ali još je važnije da učimo sve da kažu ''usuđujem se da sanjam i usuđujem se da delujem''", rekao je Alabar i naglasio da će Kula Beograd, kada u potpunosti bude završena, obogatiti živote građana,

"Obogatiće život svakog deteta u Srbiji, svake majke, oca, nastavnice, lekara...svih. Ovo će biti šansa da budu ponosni na svoju zemlju, da sanjaju i deluju", rekao je Alabar.

Komentari (0)

Biznis