Biznis vesti

Direktor ruske naftne kompanije Transnjeft: Od Poljske i Nemačke smo dobili zahteve za kupovinu nafte za 2023.

Komentari

Autor: Tass / Tanjug

20/12/2022

-

11:02

Direktor ruske naftne kompanije Transnjeft: Od Poljske i Nemačke smo dobili zahteve za kupovinu nafte za 2023.
Direktor ruske naftne kompanije Transnjeft: Od Poljske i Nemačke smo dobili zahteve za kupovinu nafte za 2023. - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktor ruske državne naftne kompanije Transnjeft Nikolaj Tokarev rekao je da je ta kompanija od Poljske i Nemačke dobila zahteve za kupovinu nafte za 2023. godinu.

"Rekli su da od 1. januara neće kupovati naftu od Rusije, a sada smo dobili zahteve poljskih kompanija, za nabavku tri miliona metričkih tona sledeće godine. I Nemačka je takođe poslala zahtev za prvi kvartal sledeće godine“, rekao je Tokarev za TV Rusija 24, prenosi TASS.

Podaci koje je izneo direktor Transnjefta su u suprotnosti sa indicijama da je Poljska nameravala da odustane od dogovora o kupovini ruske sirove nafte, ocenjuje Rojters.

EU je ranije doneo odluku da prestane sa kupovinom ruske nafte pomorskim rutama od 5. decembra, pri čemu su zapadne zemlje takođe uvele ograničenja na cenu ruske sirove nafte, ali je naftovod Družba preko koga je Poljska uvozila rusku naftu izuzet od sankcija.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis