Biznis vesti

Objavljene nove cene goriva na pumpama - koliko će koštati benzin i dizel

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/12/2022

-

10:49

Objavljene nove cene goriva na pumpama - koliko će koštati benzin i dizel
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas u 15 časova na pumpama biti 197 dinara, dok će benzin koštati 164 dinara, saznaje Euronews Srbija. To znači da cene ostaju nepromenjene u odnosu na prethodnu nedelju.  

Vlada Srbije od februara kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinara, a dizel 179 dinara.

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte kojom se njeno trajanje produžava do 31. januara 2023. godine, a u cilju daljeg sprečavanja većih poremećaja na tržištu i očuvanja životnog standarda stanovništva, saopšteno je nakon sednice Vlade.

Kako bi se omogućilo nesmetano snabdevanje tržišta derivatima nafte i očuvao standard građana, Vlada Srbije donela je odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto.

Na sednici je doneta i odluka o privremenom produženju zabrane izvoza Evro dizela EN 590 do 7. januara naredne godine, dok će odluka o privremenoj zabrani izvoza i iznošenja prirodnog gasa važiti još mesec dana, dodaje se u saopštenju.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis