Biznis vesti

Radno vreme za božićne praznike: Kako rade prodavnice, apoteke, pijace i pošte

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/01/2023

-

11:50

Radno vreme za božićne praznike: Kako rade prodavnice, apoteke, pijace i pošte
Radno vreme za božićne praznike: Kako rade prodavnice, apoteke, pijace i pošte - Copyright Beoinfo, Tanjug/Strahinja Aćimović, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tokom božinih praznika, u petak i subotu, biće izmenjeno radno vreme prodavnica i tržnih centara, a u skraćenom režimu će raditi i većina apoteka, kao i pošte širom Srbije. Na Božić će većina objekata biti zatvorena, a radiće samo dežurni, dok je radno vreme na Badnji dan uglavnom skraćeno. 

Prodavnice i tržni centri

Kako se navodi na sajtu Grada Beograda, na Badnji dan, 6. januara, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana, moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova, dok 7. januara dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. Tržni centri biće zatvoreni samo 7. janura. Na Badnji dan, odnosno 6. januara, će raditi do 18 časova. Za razliku od butika, bioskopi u tržnim centrima raditi i na dan Božića i to uglavnom od 15 do 23 časa, a na Badnji dan od 11 do 16 časova.

Zelene pijace

Zelene pijace u subotu 7. januara neće raditi, kao ni otvoreni tržni centar – Buvljak na Novom Beogradu, dok na Badnji rade rade uobičajeno. Pijace Zemun, Banovo brdo, Bele vode i Dušanovac će 7. januara raditi skraćeno od 06:00 do 14:00 časova. Pijaca Dušanovac prodaja iz vozila – neće se obavljati 6. januara, dok će 07. januara ova pijaca raditi uobičajeno, od 19:00 do 06:00 časova.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Pijaca cveća Krnjača 7. januara neće raditi. I pijaca Palilula će biti zatvorena na Božić, ali će 6. januara raditi od 07 do 18 časova.

Garaža na pijaci Palilula neće raditi 7. januara, dok će 6. januara raditi do 19:00 časova. Parking na pijaci Zemun 7. januara će raditi od 00:00 do 24:00 časa. Garaža na pijaci Zeleni venac neće raditi 7. januara. Parking na pijaci Dušanovac će 7. januara raditi od 06 do 15 časova.

Apoteke

Apoteke u sastavu "Apoteka Beograd" će na Badnji dan raditi do 18 časova, dok je 7. januar neradni dan.

Tanjug/Vlada Republike Srbije

 

Stalno dežurne apoteke, su "Prvi maj" u Kralja Milana 9 na Starom gradu, "Sveti Sava"u Nemanjinoj 2, "Zemun" u Glavnoj ulici 34, kao i "Bogdan Vujošević" u Bulevaru Maršala Tolbuhina 30 na Novom Beogradu i "Gornji Grad" u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27 u Lazarevcu.

Benzinske pumpe

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade tokom celog dana, 24 časa. Ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati. 

Pošte

Na verski praznik Božić,7. januara, radiće dežurne pošte. Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na aerodromu Nikola Tesla, radiće neizmenjeno – non-stop, kao i pošte na gotovo svim graničnim prelazima.

Tanjug/Sava Radovanović

 

U subotu 7. januara, dežuraće Glavna pošta u Takovskoj 2, pošta na aerodromu Nikola Tesla, i pošte na graničnim prelazima. Pored navedenih, u subotu 7. januara, dežuraće još tri pošte u Beogradu.

U petak 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno – do 17 časova.

Parking

Iz JKP "Parking servis" su saopštili da neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada 7. januara, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Takovskoj 31, Mileševskoj 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

"Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate. U petak, 6. januara 2023. godine, poslovnice Korisničkog servisa i kol centar radiće do 14 časova", naveli su iz "Parking servisa".

Gradski prevoz i taksi

U petak 6. januara važiće red vožnje za radni dan, a subotu, 7. januara – red vožnje za nedelju. Od nedelje, 8. januara, uspostavlja se redovan režim saobraćaja.

Vožnja taksijem će se već od petka od 22 časa, pa sve do ponedeljka ujturu naplaćivati po skupljoj tarifi. Taksi je inače skuplji uveče do 22 časa, a zatim u subotu sledi Božić, dakle praznik, a onda i nedelja, a to su sve dani kada je tafira za 20 odsto skuplja. Po aktuelnom cenovniku, start se naplaćuje 270 dinara, u prvoj tarifi cena po kilometru je 96 dinara, u drugoj 125 dinara, a u trećoj 192 dinara.

 

 

 

Komentari (0)

Biznis