Biznis vesti

Novine u načinu čestitanja praznika: Umesto spiska lepih želja na sve više adresa stižu poklon paketi

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2023

-

13:48

Novine u načinu čestitanja praznika: Umesto spiska lepih želja na sve više adresa stižu poklon paketi
Dostava paketa - Copyright Tanjug AP/Shafkat Anowar

veličina teksta

Aa Aa

Iako su elektronski načini komunikacije prevladali i kada je reč o čestitanjima praznika, pa se to sada čini SMS porukama, video zapisima i slično, i dalje se šalju čuvene papirne novogodišnje i božićne čestitke, kojih je prema informacijama iz Pošte Srbije poslednjih godina manje, ali i dalje služe kao način da se čestita Nova godina i Božić.

 Iz Pošte navode da će podatke o broju prodatih novogodišnjih i božićnih čestitki imati za desetak dana, pošto se očekuje da će akcija prodaje i period čestitanja praznika trajati do polovine januara, ali da se u proseku proda oko 50.000 ovih čestitki. 

Čestitanje praznika, međutim, dobilo je novo ruho i savremene modalitete, pa u Pošti kažu da u ovom periodu godine težište čestitanja prelazi na kurire post-ekspresa, koji tokom decembra i januara dostavljaju čestitke, a koje su sada prerasle u pakete. 

Šalju ih i pojedinci i firme, banke, kompanije, preduzetnici, raznovrsnih su sadržaja, prema specifičnim željama i ukusima.

Cveće, aranžmani, pića, bombonjere, kalendari, rokovnici, olovke, pera, gift program, uz lepe želje i čestitke stižu na dnevnom nivou ili od danas za sutra, a za specifične zahteve korisnika, postoji i mogućnost iznajmljivanja kurira na dan, kako bi mogao da se završi planirani posao.
Čestitke se šalju i u vidu luksuznih telegrama Pošte Srbije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis