Biznis vesti

Vesić: Radovi na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice teku po planu, biće završena do kraja 2024. godine

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2023

-

09:47

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je u Subotici sastanku Radne grupe koja prati dinamiku radova na izgradnji deonice brze pruge Novi Sad – Subotica i poručio da nema nikakvih problema u realizaciji projekta koji bi mogli da "pomere" rok i da će pruga biti završena kako je i predviđeno, do kraja 2024. godine.

"Svake nedelje, imamo redovne sastanke na kojima rešavamo probleme koji se pojavljuju tokom realizacije ovako velikog projekta. Izgradnja brze pruge između Beograda i Subotice, odnosno, sada dela između Novog Sada i Subotice, trentuno je naš najveći nacionalni projekat, koji pokazuje novo lice Srbije", rekao je Vesić.

Ministar je ukazao da problemi uvek postoje kada se realizuje jedan veliki projekat, poput izgradnje brze pruge, ali da svi zajedno - Republika, Pokrajina, gradovi Novi Sad i Subotica, kao i ostali gradovi na trasi, izvođači, podizvođači radova, arheološki zavodi i javna preduzeća, rešavaju sve, problem po problem.

FOTO TANJUG/ Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić

 

"Radovi teku po predviđenoj dinamici, koja nam omogućava da do kraja 2024. godine, kako su kineski partneri i obećali predsedniku Aleksandru Vučiću, brza pruga između Beograda i Subotice bude završena. U ovom trenutku ne vidimo nijedan problem koji bi tu dinamiku omeo", istakao je Vesić.

Zahvaljujući tome, 2025. godine putovaće se brzom prugom između Beograda i Budimpešte, za manje od tri sata.

"To je Srbija koju gradimo, Srbija budućnosti", poručio je ministar Vesić.

FOTO TANJUG/ Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić

 

Deonica Novi Sad – Subotica duga je 108,2 kilometra, a radovima je obuhvaćena  izgradnja dva koloseka pruge do granice sa Mađarskom kod Kelebije, rekonstrukcija devet železničkih stanica. Planirana je izgradnja železničkih čvorova u Novom Sadu, Vrbasu i Subotici.

Na čitavoj deonici pruge biće izgrađeno 49 nadvožnjaka, podvožnjaka i vijadukta, a najveći objekat biće vijadukt kod Vrbasa dug 1.600 metara, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis